Ingezonden persbericht


het Keringhuis

Publiekscentrum Water

Persbericht

Datum: 29 februari 2008

Zaterdag 15 maart 2008:

Kijkje achter de schermen bij Maeslantkering

Unieke kans om in het bedieningsgebouw van de Maeslantkering te kijken

Hoek van Holland Rijkswaterstaat stelt op 15 maart opnieuw het bedieningsgebouw van de Maeslantkering open voor publiek, vanwege de enorme belangstelling in januari van dit jaar. Bezoekers kunnen dan tegen aanmelding een rondleiding volgen op plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Een unieke gelegenheid voor technisch geĂŻnteresseerden die meer willen weten over hoe de Maeslantkering werkt. De Maeslantkering beschermt een groot gedeelte van Zuid-Holland tegen stormvloeden en bij deze kering bepalen computers of en wanneer de kering gesloten moet worden.

Technisch specialisten zorgen tijdens de unieke rondleiding voor uitgebreide informatie. Zij vertellen alles over het Beslis Ondersteunend Systeem (BOS) en het BESturingssysteem (BES); de computers die de Maeslantkering bedienen. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en begint met een algemene film over de Maeslantkering.

De rondleidingen beginnen op 15 maart om 10.00, 10.30, 11.00, 11:30, 13.00, 13.30, 14.00 en 14.30 uur in het Keringhuis in Hoek van Holland. Het is noodzakelijk te reserveren want er is slechts plaats voor 20 personen per rondleiding. De kosten bedragen 5,- euro per persoon. Geldig legitimatiebewijs is verplicht.

De rondleiding vindt plaats in het stormseizoen, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de Maeslantkering dicht gaat. Als dat gebeurt, gaat de rondleiding niet door omdat het terrein en het bedieningsgebouw dan niet toegankelijk zijn. Uiteraard zal de organisatie deelnemers op de hoogte brengen van een eventuele sluiting.

Over het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn in weekenden regelmatig instaprondleidingen georganiseerd (zonder bezoek aan het bedieningsgebouw, wel aan het buitenterrein). Reserveren voor deze rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Nieuw Oranjekanaal 139

3151 XL Hoek van Holland

telefoon: 0174 - 511 222

email: info@keringhuis.nl

internet: www.keringhuis.nl



Ingezonden persbericht