RTL Group

Alle kansen op kampioenschap weer open bij start nieuw Formule 1-seizoen bij RTL 7

Singapore krijgt eerste avondrace ooit in Formule 1

Vorig seizoen bereikte de strijd om het Formule 1-kampioenschap nog een zinderend hoogtepunt, toen tijdens de laatste race van het seizoen niet Lewis Hamilton of Fernando Alonso, maar uiteindelijk Kimi Raikkonen in Brazilië de wereldtitel veroverde. Dit jaar staan Hamilton en Alonso dan ook in de startblokken om revanche te nemen op Iceman Raikkonen. Te beginnen in het Australische Melbourne, waar op zaterdag 15 maart het nieuwe Formule 1-seizoen van start gaat. Na diverse wisselingen binnen de teams, een aantal veelbelovende nieuwe gezichten én de spectaculaire toevoeging van een avondrace zijn alle ingrediënten weer aanwezig om vele uren op het puntje van je stoel voor de tv door te brengen. Want alle races zijn uiteraard via RTL GP van dichtbij en live te volgen, van de kwalificatie tot en met de race, voorzien van deskundig commentaar door Olav Mol. In de RTL GP-studio ontvangen presentator Marcel Maijer en vaste studioanalist Allard Kalff uiteenlopende gasten waarmee de race uitgebreid wordt voor- en nabeschouwd.

Zo is Fernando Alonso teruggekeerd bij Renault, het team waarmee hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd. De Spanjaard reed vorig jaar bij McLaren, maar dat beviel niet al te goed. De auto was snel, maar Alonso had moeite een eigen plek bij het Britse team te veroveren naast teamgenoot en nieuwkomer Lewis Hamilton, die zich ontpopte tot dé sensatie van het jaar. Pikant genoeg is Heikki Kovalainen de nieuwe teamgenoot van Hamilton bij McLaren. Deze Fin is opgeleid door Renault, maar moest daar plaatsmaken voor Alonso en zijn nieuwe teamgenoot Nelson Piquet junior. Deze laatste geeft via zijn Nederlandse moeder nog enigszins een oranje tintje aan dit Formule
1-seizoen, aangezien er dit jaar geen Nederlanders in de coureursstoelen zijn te vinden. Bij Ferrari blijft alles bij het oude met Raikkonen, die vorig jaar wereldkampioen werd, en zijn teamgenoot Felipe Massa. Verder ook geen veranderingen in de teams van BMW (Heidfeld en Kubica), Red Bull Racing (Coulthard en Webber) en Honda (Button en Barrichello). Bij Toyota blijft Jarno Trulli als bekend gezicht, maar is Ralf Schumacher dit jaar vervangen door Timo Glock. Williams gaat verder met de vorig jaar in Brazilië debuterende Kazuki Nakajima en met Nico Rosberg. Toro Rosso geeft Fransman Sebastien Bourdais een kans, nadat hij jarenlang de Amerikaanse Champ Car-klasse domineerde. De snelle Duitser Sebastian Vettel is zijn teamgenoot. Force India (dat Spyker heeft overgenomen) komt met routinier Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil. Bij het team van Super Aguri, dat met serieuze geldproblemen kampt, is het nog steeds onduidelijk wie er gaan rijden.

Ook in de circuits zijn er wat wisselingen geweest en zijn er dit jaar twee opvallende, nieuwe locaties. Zo komt er een race door de straten van het Spaanse Valencia en is Singapore gastheer van de allereerste avondrace in de Formule 1-geschiedenis. Een bijzonder initiatief dat door veel andere circuits nauwlettend in de gaten wordt gehouden en komende jaren wellicht navolging gaat vinden.

Uitzending:
RTL GP: Formule 1 - Australië (Kwalificatie), RTL 7, zaterdagochtend 15 maart, tussen 03.55 en 05.10 uur (herhaling tussen 13.55 en 15.10 uur).
RTL GP: Formule 1 - Australië (Race), RTL 7, zondagochtend 16 maart, tussen 04.30 en 07.30 uur (herhaling tussen 13.00 en 16.00 uur).

Website: rtlgp.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl.