Ingezonden persbericht


Jazzfestival

Vocale jazz maakt grote comeback

Dankzij Diana Krall en Jamie Cullum staat vocale jazz weer in de belangstelling. Ook bij het Jazz Masters festival nemen belangrijke vertegenwoordigers van vocale jazz een grote plaats in. De Amerikaanse legende Diane Schuur en de hedendaagse Europese top met David Linx en Fay Claassen staan van 14 t/m 16 maart op het hoofdpodium in het Theater aan het Vrijthof. Vocale blues en boogie woogie krijgen een stevige invulling dankzij Anke Angel en Boogie Boy. Jeugdig vocaal talent wordt vertegenwoordigd door Roderik Povel.

Optredens van Diane Schuur maken veel emoties los bij het publiek. Zij vertolkt een zeer breed jazz repertoire en weet haar publiek op te zwepen met een energieke show, waarin zij met haar fenomenale vakbeheersing excelleert. Haar optreden op vrijdag 14 maart wordt vervolgd door het kwartet van de jazzlegende Toots Thielemans op hetzelfde podium.

Zaterdag 15 maart verzorgen David Linx en Fay Claassen het vocale gedeelte. David Linx is meerdere malen uitgeroepen tot Europa's beste hedendaagse jazzvocalist. Fay Claassen doet niet veel voor hem onder: deze Nederlandse zangeres is inmiddels met een geweldige internationale carrière bezig en sleepte de eerste Chet Baker Award in de wacht. In de Bovenzaal van het theater treedt Roderik Povel op met een band van het Conservatorium Maastricht: jong, veelzijdig en sterk in het improviseren. Diezelfde avond speelt ook de beste fusiongroep van vandaag, de Amerikaanse Yellowjackets.

De derde festivaldag, zondag 16 maart, bevat het matineeprogramma o.a. het bekende Rosenbergtrio met familieleden (Gipsy Boys) en vrienden, en de Italiaanse topper Enrico Rava. Liefhebbers van gezongen blues en boogie woogie kunnen enkele bijzonder opwindende uren verwachten dankzij twee fabuleuze artiesten. Anke Angel levert met haar stem en pianospel een krachtige blues en pure boogie woogie, afgewisseld met sobere en gevoelige ballads. Boogie Boy, alias Paul Ambach, is een echt podiumbeest: je moet zijn stem horen, zijn zweet zien en zijn tranen voelen om te begrijpen hoe je als publiek uit de pluche stoelen wordt gejaagd.

Andere podia zijn gewijd aan jong en vernieuwend talent uit o.a. Limburg en de Euregio. Het Jazz Masters festival vindt plaats in Nederlands meest Bourgondische stad Maastricht tijdens het tweede weekend van Tefaf, de belangrijkste kunst- en antiekbeurs ter wereld. Programma-informatie en tickets zijn verkrijgbaar op www.jazzmaastricht.com

Jazz Masters: Maastricht 14-16 maart.


---

Jazzfestival
MASTERS OF JAZZ IN MAASTRICHT

Wederom is het gelukt om grote jazznamen naar Maastricht te halen. Van 14 t/m 16 maart vindt in Maastricht het Jazz Masters festival plaats met een stevige en internationale programmering. The Yellowjackets, Diane Schuur, Toots Thielemans, David Linx & Fay Claassen, Enrico Rava en de Rosenbergs staan allen op het hoofdpodium.

Deze 'Masters of jazz' treden op in het sfeervolle Theater aan het Vrijthof tijdens het tweede Tefaf weekend. Een moment waarop de stad wemelt van internationaal bezoek. Bij de vorige editie werd het festival betiteld als 'de intieme tegenhanger van het grote North Sea Jazz' en 'waardig opvolger van Jazz Mecca'. Het ziet er naar uit dat Jazz Maastricht Masters 2008 deze reputatie meer dan waar zal maken.

Zoals elk jaar zijn er ook weer onverwachte verrassingen, zoals The Duet uit Israël, Steven Delannoye uit België en de multi-stylist Bobby Stern. Er is veel aandacht voor lokaal talent met pianist Frank Giebels en ensembles voortgekomen uit de afdeling jazz van het Conservatorium Maastricht. Een tribute aan de in september overleden Joe Zawinul, oorspronkelijk geprogrammeerd voor deze editie, zal worden verzorgd door een cast rond drummer Ron van Stratum. Anke Angel en Boogie Boy brengen met hun stevige blues en dynamische boogie woogie een hommage aan het verleden. DJ Maestro sluit elk dagprogramma af met een After Party in de Groote Sociëteit.

Van 14 t/m 16 maart is het goed toeven in de meest Bourgondische stad van Nederland. Een sterk jazzfestival en de belangrijkste kunstbeurs ter wereld, de Tefaf, maken van dit weekend een hoogtepunt voor het culturele leven in Maastricht. Programma-informatie en tickets zijn verkrijgbaar op www.jazzmaastricht.com

Jazz Masters: Maastricht 14-16 maart.