Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 4 maart 2008

Studenten UvT verzorgen belastingaangifte voor honderden Tilburgers

Bijdrage aan Landelijke Aangifte Dag trekt veel belangstelling

In het kader van de Landelijke Aangifte Dag verzorgt de Stichting Fiskale Rechtshulp "De Smeetskring" op zaterdag 15 maart de aangiftes voor zo'n tweehonderd mensen uit de gemeente Tilburg. Het startschot van de dag vindt plaats in de Food Plaza (het restaurant) van de Universiteit van Tilburg en wordt verzorgd door wethouder van onderwijs dr. H.A.M. Backx om 09.45 uur.

De Smeetskring zet zich sinds haar oprichting in 1969 in voor de minder- en onvermogende inwoners van Tilburg. In de praktijk betekent dit dat studenten fiscaal recht en fiscale economie van de Universiteit van Tilburg gratis fiscale rechtshulp verlenen aan Tilburgse particulieren met een (zeer) laag inkomen.

De Landelijke Aangifte Dag is een vorm van dienstverlening waarvoor buitengewoon veel interesse bestaat. Dit jaar is de dag zelfs volgeboekt. Zaterdag gaan drieënveertig studenten aan de slag in de verwachting aan het einde van de dag zo'n 200 aangifteformulieren van Tilburgse belastingplichtigen verwerkt te hebben. De studenten doen het werk vrijwillig, maar niet helemaal voor niets: de activiteit maakt deel uit van een programma waarvoor ze studiepunten ontvangen.

De organiserende stichting dankt haar naam aan emeritus-hoogleraar prof. dr. M.J.H. Smeets. Deze heeft van 1931 tot 1967 in Tilburg belastingrecht gedoceerd.