Gemeente Den Haag

City-Pier-City Loop 15 maart

Op 15 maart vindt alweer voor de 34e keer de Fortis City-Pier-City Loop plaats in Den Haag. De Fortis City-Pier-City Loop is een van de grootste sportevenementen van Den Haag. Elk jaar lopen duizenden sporters, zowel professionals als amateurs, van hartje stad naar Scheveningen en weer terug. Daarnaast komen nog eens duizenden mensen de sporters aanmoedigen.

Zo'n groot evenement brengt veel plezier maar leidt ook tot enige overlast. De organisatie van het evenement, de politie Haaglanden en de gemeente hebben hun uiterste best gedaan om die overlast voor u zoveel mogelijk te beperken. Houdt u er rekening mee dat een deel van de stadsdelen Centrum en Scheveningen tussen 11.00 en 17.00 uur minder makkelijk te bereiken is.

Veiligheid voorop
Om de loop voor alle deelnemers, supporters én de bewoners van Den Haag veilig te laten verlopen moet een aantal maatregelen worden genomen. Sommige wegen moeten (tijdelijk) worden afgezet en op een aantal plaatsen langs de route mag niet geparkeerd worden. Ook het openbaar vervoer moet op enkele plaatsen omgeleid worden.

Bereikbaarheid
Op www.denhaag.nl/bereikbaarheid vindt u alle informatie over de verkeersmaatregelen tijdens de loop. Hier staan ook tips om op 15 maart toch goed door de stad te komen. Het algemene advies is om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer en/of de (brom)fiets.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de Fortis City-Pier-City Loop, neem dan eens een kijkje op www.fortiscpcloop.nl.