Gemeente Bernheze


Een schone wijk?

Wethouder Van de Ven aan het werk in het dierenpark aan de Ophoviusstraat


15 maart Grote Schoonmaakdag Bernheze. Wie helpt mij?

Zoals ieder jaar staat de derde zaterdag van maart in het teken van de (nationale) schoonmaakdag. Dit jaar valt de derde zaterdag op 15 maart
2008. Het doel van de schoonmaakdag is al het zwerfvuil en hondenpoep binnen de gemeente Bernheze op te ruimen.

Twee weken geleden is de schoonmaakdag van het buitengebied al op de gemeentepagina's van De Bernhezer aangekondigd. Deze week vragen wij aandacht voor het schoonmaken van de wijken.

Zwerfvuil komt in de leefgebieden van mensen, dieren en planten terecht en veroorzaakt daar een ongezonde situatie. Regelmatig opruimen is dan ook noodzakelijk. Bovendien oogt de openbare ruimte door schone bossen, bermen, speelterreinen, singels en sloten aantrekkelijker. Uit enquêtes is gebleken dat zwerfvuil en hondenpoep twee van de grootste ergernissen zijn.

De Wildbeheereenheden (WBE's) Aa en Leijgraaf, (Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch), Heesch en Nistelrode, verenigd in de Stichting Samenwerkingsverband Wildbeheereenheden Bernheze, organiseren in hun eigen omgeving al jarenlang een opruimactie. Deze is gericht op het buitengebied. Om de schoonmaakdag tot een productieve dag te maken worden particulieren, verenigingen, buurtverenigingen en bewonersgroepen uitgenodigd mee te helpen de openbare ruimte schoon te maken.

Binnen de verschillende kernen zoeken wij vrijwilligers om zwerfafval en hondenpoep in de openbare ruimte op te ruimen. Het afval wordt op een centrale plaats verzameld en nog dezelfde dag door de gemeente opgehaald. Een contactpersoon van de vereniging of van de bewonersgroep zorgt voor de communicatie met de gemeente. De schoonmaakdag is gericht op de openbare ruimte. Het is niet de bedoeling om op deze dag huishoudelijk afval aan te bieden.

De gemeente Bernheze beloont verenigingen en bewonersgroepen die deelnemen aan de schoonmaakdag. Deze beloning bestaat uit een bedrag van EUR 10,- per deelnemer, dat in de kas van de vereniging wordt gestort. Redenen genoeg om allemaal te komen helpen om de openbare ruimte van Bernheze nóg gezonder en aantrekkelijker te maken!

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich (via de secretaris van hun vereniging) aanmelden bij de volgende personen:

Buitengebied
Heeswijk-Dinther, Vorstenbosch en Loosbroek

WBE Aa en Leijgraaf: L. v. Gemert, Bernhardlaan 26, 5342 GG Oss, telefoon/fax (0412) 63 26 77,

e-mail:Louis-van-gemert@hetnet.nl.

Nistelrode

WBE Nistelrode: H. v.d.Tillaart, Menzel 63, 5388 SX Nistelrode, telefoon (0412) 61 24 67,

e-mail: goeiemorgen@home.nl.

Heesch

WBE Heesch: T. v.d. Berg, Pastoor Boelenstraat 2, 5384 GR Heesch, telefoon (0412) 45 39 84.

Kernen

Gemeente Bernheze, J. Hendriks, de Misse 6, 5384 ZG Heesch, telefoon (0412) 45 88 88.

Opgave is mogelijk tot 14 maart 2008

De contactpersonen verstrekken bij aanmelding meer informatie over het programma. Bij grote interesse is het mogelijk dat verenigingen/organisaties maar met een beperkt aantal leden kunnen deelnemen. Uiteraard streven we ernaar alle aangemelde verenigingen mee te laten doen.