Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

6/3/2008 - Voerendaal wordt op 15 maart schoner.

Onze natuur is zo mooi dat we er zorgvuldig mee moeten omgaan. Toch denkt niet iedereen er zo over. Vaak wordt de natuur gebruikt als afvalbak. Spullen, flesjes, blikjes, etc. worden vaak in de natuur achtergelaten.

Om dit zwerfvuil op te ruimen organiseert de gemeente Voerendaal samen met Scouting en de Wildbeheereenheid op zaterdag 15 maart 2008 de Natuurschoonmaakdag. Tijdens deze dag gaan vrijwilligers de natuur in om zwerfvuil op te ruimen.

Bezoek de voorlichtingsmarkt

Dit jaar vragen we bijzondere aandacht voor deze opruimactie. In het centrum van Voerendaal voor de Plusmarkt is s ochtends een voorlichtingsmarkt over natuur en natuurbeheer. De Wildbeheereenheid en de gemeente Voerendaal geven daar samen voorlichting. Tevens zijn allerlei folders, kleurplaten, etc. beschikbaar.

Wie helpt met opruimen

Naast de Scouting zijn alle jeugdverenigingen en basisscholen in de gemeente voor de Natuurschoonmaakdag uitgenodigd om zwerfvuil op te ruimen. Aan de raadsleden is gevraagd om ook een handje te helpen.

Heb je nog vragen over de Natuurschoonmaakdag of de informatiemarkt in Voerendaal, neem dan contact op met René Cleef, milieuambtenaar van de gemeente Voerendaal (tel.: 045-5753399).