Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: Meesterpianist Martyn van den Hoek speelt thuis in Utrecht

6 maart 2008

Op zaterdag 15 maart a.s., 20.15 uur, geeft meesterpianist Martyn van den Hoek een recital in de serie Masters on Stage, waarvan hij zelf initiator is. De serie bestaat uit zeven avondvullende pianorecitals door alle pianodocenten Klassieke Muziek van Het Utrechts Conservatorium. Het recital is te beluisteren in de concertzaal van het conservatorium in het Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen aan de Mariaplaats. Van den Hoek won in 1986 het eerste Internationale Franz Liszt Pianoconcours en heeft sindsdien een drukke internationale carrière als concertpianist.

Utrecht vs Amsterdam

Onder de Nederlandse conservatoria en in nationale context is een dergelijk initiatief nooit eerder vertoond. In Amsterdam bestaat dan wel een serie internationale meesterpianisten, maar deze serie Nederlandse meesterpianisten schrijft Utrecht op zijn naam.

Van den Hoek draagt zijn conservatorium een warm hart toe: âHet Utrechts Conservatorium levert kwaliteit die gehoord moet worden. Als wij als docenten eraan kunnen bijdragen het conservatorium als concertlocatie op de kaart te zetten, dan zullen we dat niet nalaten. Utrecht moet weten dat dit er is.â Daarom staken hij en zijn collegaâs de koppen bij elkaar en maakten ze zich vrij om deze serie recitals te realiseren. Op het programma van 15 maart staan werken van Bach-Busoni, Berg, Brahms, Bartok en Liszt.

Informatie en reserveringen

Alle recitals beginnen om 20.15 uur en vinden plaats in de J.M. Fentener van Vlissingenzaal, Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen, Mariaplaats 27. Toegang tot deze concerten is ⬠15,- of ⬠10,- (CJP, 65+, U-pas).

Informatie en reserveringen: www.hku.nl/mastersonstage.