Gemeente Putten

Putten doet mee aan de landelijke opschoondag (07-03-2008)


---

Putten, 7 maart 2008

Zaterdag 15 maart 2008 is de landelijke opschoondag. Ook de gemeente Putten doet weer mee. Het doel van de opschoondag is om inwoners bewust te maken van afval: het voorkomen van (zwerf)afval en het scheiden van afval.

Vooruitlopend op de landelijke opschoondag, zullen de groepen 5 en 6 van basisschool Schovenhorst en de groepen 5 t/m 8 van basisschool De Korenbloem op vrijdag 14 maart 2008 tegen elkaar strijden in de afvalrace. De leerlingen zullen verschillende spellen doen die allemaal iets met afval te maken hebben.

Het wordt een groot spektakel met uiteindelijk een mooie prijs voor de winnende school.

Op zaterdag 15 maart 2008 zijn drie groepen bewoners actief tijdens de landelijke opschoondag. Twee van de drie groepen zijn al vanaf 2006 van de partij, de ander groep is nieuw. In de omgeving van de Krachtighuizerweg, de Beulekampersteeg en de Huddingweg zullen zij het zwerfafval opruimen.

Eén van de groepen is de Stichting Natuur en Milieubescherming Putten. Al enkele jaren combineert de stichting de opschoondag met het overzetten van padden. De opschoondag valt namelijk midden in de paddentrek. Langs de Krachtighuizerweg worden door de stichting enkele honderden meters afgezet met gaas om de padden op te vangen. Deze worden iedere ochtend verzameld en overgezet in de vijvers van het bungalowpark De Veluwse Hoevegaerde.

telefoon 0341-359666