Gemeente Hellevoetsluis


Landelijke Opschoondag ook in gemeente Hellevoetsluis. Op 15 maart steken vrijwilligers handen uit de mouwen`

Hellevoetsluis, 7 maart 2008 - De gemeente Hellevoetsluis doet op 15 maart a.s. mee aan de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken in de gemeente Hellevoetsluis in twee buurten een groep vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor hun eigen leefomgeving. De Landelijke Opschoondag is een initiatief van de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Zij hebben als doel Nederland binnen drie jaar schoner te krijgen. Zwerfafval blijft een groot probleem. Het staat hoog op de lijst van irritaties blijkt uit onderzoek. Gemeenten en andere organisaties die actief zijn in de strijd tegen zwerfafval, hebben zich aangesloten en hun eigen opschoonactie op deze dag gepland.

Op 2 plekken in Hellevoetsluis wordt er meegedaan aan de Opschoondag: De Vogelbuurt (Hellevoetsluis-West) gaat net als vorig jaar weer actief aan de slag. De activiteiten in de Vogelbuurt starten om 11.00 uur bij het standje aan de Rietgansstraat en zullen globaal bestaan uit schoonmaken en het aanbrengen van beplanting. Dit gebeurt gecombineerd met wat vertier; een artiest die hen zal uitleggen wat goed is voor het milieu, koffie, thee en limonade en muziek.

In de buurt Gorsingen Hoeck (Struyten) wordt deze dag gecombineerd met de start van het project Buurtaanpak Kwaliteit Openbare Ruimte waarbij inwoners een actieve rol gaan vervullen bij de aanpak van de kwaliteit van de woonomgeving. Om 13.30 uur start er een wijkschouw, waarbij buurtbewoners tijdens een wandeling door de buurt kunnen laten zien wat zij mooie en minder mooie plekken vinden. Er wordt om 13.30 uur verzameld bij de partytent op het veldje aan de Branding / de Bonaire.

Veel gemeenten en andere organisaties organiseren in het voorjaar al langer opschoon- of schoonmaakacties, het Impulsprogramma Zwerfafval wil daarbij aansluiten. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is groot, maar wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik nog groter. Door op 15 maart door het hele land tegelijk de schouders te zetten onder het realiseren van een schone leefomgeving, ontstaat een algeheel positiever gevoel over de openbare ruimte.

Het programma voor de opschoondag in de gemeente Hellevoetsluis ziet er als volgt uit:

Vogelbuurt (Hellevoetsluis Zuid-West):

11.00 uur Welkomstwoord en startsein opschoonactie door wethouder Joosten
13.30 uur Afsluiting opschoonactie

Gorsingen Hoeck (Struyten):
13.30 uur Verzamelen, ontvangst bewoners.
13.45 uur Welkomstwoord door wethouder Joosten
13.50 uur Uitleg project Buurtaanpak
14.00 uur Wandeling door de buurt (in groepen)
14.45 uur Afsluiting

Wij nodigen u van harte uit om tijdens de Landelijke Opschoondag aanwezig te zijn in Hellevoetsluis en verwelkomen u graag op 15 maart a.s.

03/07/2008