Gemeente Moerdijk


07-03-2008: Jeugd Willemstad pimpt skatepark

Op zaterdag 15 maart aanstaande neemt de gemeente Moerdijk voor de vierde maal deel aan de landelijke Opschoondag. Dit jaar bundelen Buurtlink, de jeugd in Willemstad en de gemeente hun krachten. Tijdens de Opschoondag pimpt de Willemstadse jeugd op eigen initiatief hun skatepark. Tussen 15.00 en 19.00 uur maken zij de omgeving zwerfvuilvrij, beschilderen hun skatebaan samen met een kunstenares en vinden er leuke activiteiten plaats. Wethouder Wil Vissers is tijdens deze dag aanwezig om de jongeren mee te helpen. De activiteiten vin-den plaats in het kader van de milieucampagne Moerdijk Schoon die zich de komende drie maanden richt op zwerfvuil.

Initiatief Opschoondag Willemstad
De activiteiten tijdens de Opschoondag in de gemeente Moerdijk zijn een initiatief van Buurtlink in Willemstad. Jongeren in die kern gaven aan hun skatepark op de parkeerplaats bij het zwembad graag te willen pimpen en ervoor te willen zorgen de omgeving netjes en schoon blijft. Buurtlink stapte vervolgens op de gemeente af met deze vraag. De gemeente werd direct enthousiast en steunt het initiatief graag. De Regionale Milieudienst West-Brabant organiseert in opdracht van de gemeente samen met Buurt-link de Opschoondag in Willemstad die plaatsvindt op 15 maart 2008 van 15.00-19.00 uur.

Programma
Een ontwerp maken voor de skatebaan en dit zelf erop spuiten? Een coole rommelrap schrijven met twee echte rappers? Meehelpen opruimen van het skatepark? Dit is een greep uit de activiteiten die plaatsvinden op 15 maart tussen 15.00 19.00 uur. Alle jongeren uit Willemstad en Helwijk zijn uitge-nodigd om naar het skatepark te komen die dag en mee te doen. Kinderen die niet uit één van deze kernen komen, zijn uiteraard ook van harte welkom.

Andere initiatieven
De komende drie maanden staat zwerfvuil centraal binnen de campagne Moerdijk Schoon. Heeft u ook een leuk initiatief op het gebied van zwerf-vuil? Laat dit dan weten aan de gemeente. Samen bekijken we dan welke mogelijkheden er zijn om dit de komende maanden uit te voeren. De gemeente organiseert aansluitend op de afvaltour Van Koos de vuilnisman activiteiten voor het basisonderwijs in het kader van zwerfvuil.