Gemeente Barneveld


Gemeente Barneveld: Schoon!

Verschillende wijkplatforms hebben hun medewerking toegezegd en gaan samen met vrijwilligers tuusen 14.00 en 16.00 uur hun wijk schoonmaken. Dit jaar vinden er in De Glind extra activiteiten plaats.

Het is de derde keer dat de gemeente Barneveld meedoet aan de activiteiten op de landelijke opschoondag. Via de deelnemende wijkplatforms kunnen vrijwilligers zich aanmelden om een 'stokje mee te prikken'. Vorig jaar vonden er extra activiteiten plaats in Voorthuizen; onder leiding van kunstenares Julia Borsboom werd het 'consumeerbeest' gemaakt van afval.

De Glind staat dit jaar centraal
Dit jaar staat De Glind centraal. Om 14.00 uur start de opschoondag in De Glind met theater. Als het weer het toelaat, zal dit theater buiten op het veld plaatsvinden.Theater Ondersteboven uit Amersfoort zal een voorstelling voor kinderen, maar ook voor volwassenen, geven over zwerfafval. De hoofdpersonen zijn de clowns Flosje en Blosje. Na de voorstelling die een kwartier duurt, delen Flosje en Blosje de opruimmaterialen uit aan de kinderen en de volwassenen. Dat is tevens de start van het opruimen van zwerfafval. Vervolgens helpen Flosje en Blosje mee met het opruimen van het zwerfafval. Omstreeks 16.00 uur vindt de afsluiting plaats in De Glind. Al het afval wordt verzameld, de materialen ingeleverd en alle vrijwilligers krijgen een aardigheidje.

Afsluiting om 16.00 uur
Voor alle vrijwilligers die niet meehelpen in de De Glind vindt de afsluiting plaats op milieustraat Otelaar. Daar kunnen alle materialen en de volle afvalzakken gebracht worden en er staat een hapje en een drankje klaar alsmede een aardigheidje.

Helpt u ook een handje mee?
Het zou natuurlijk mooi zijn als alle inwoners van de gemeente Barneveld op zaterdag 15 maart twee uurtjes zouden meehelpen. Dan zou er geen zwerfafval meer te vinden in de gemeente Barneveld! Dus, wilt u een handje meehelpen, u kunt zich opgeven bij de wijkplatforms. Ook als u niet in die wijk woont, maar wel wilt meehelpen, meldt u aan! Geef uw naam voor 12 maart door aan de contactpersoon van uw wijkplatform, dan zorgt hij/zij voor de materialen en de afspraken waar te beginnen. De volgende wijkplatforms doen mee:

De Glind
Wijkplatform De Glind: besselaarschool@solcon.nl of info@pbsdeglind.nl

Voorthuizen
Wijkplatform Hamburgerstraat e.o.: theo-marijke.pijl@tele2.nl

Barneveld
Wijkplatform Zuid III: wijkplatform@upcmail.nl
Wijkplatform Barneveld-Centrum: gjbouw@kliksafe.nl

Staat uw wijkplatform er niet bij? Kijk op de website www.barneveld.nl of uw wijkplatform zich aangemeld heeft, daar vindt u de laatste stand van zaken!

Voor meer informatie over de Opschoondag Gemeente Barneveld: Schoon! kunt u terecht op www.barneveld.nl of
www.samenwerkenaaneenschonernederland.nl
Mutatiedatum 07/03/2008