Gemeente Bolsward


Nieuws
10-03-08

Help Bolsward schoner te maken tijdens de landelijke schoonmaakdag op 15 maart a.s.

landelijke schoonmaakdag.jpg

Tijdens de Landelijke Opschoondag 2008, op zaterdag 15 maart, kan iedereen helpen om zwerfafval uit ons straatbeeld te laten verdwijnen. In Bolsward doet de Miljeu Wurkgroep Boalsert, in samenwerking met de Gemeente Bolsward, hieraan mee.

Door de inzet van onder andere Obe van der Meer en de Gemeente Bolsward hebben we gelukkig weinig zwerfafval in de stad. Maar ook het buitengebied van Bolsward verdient deze aandacht! Daarom gaan we dit jaar aan de slag met het opruimen van zwerfafval in het buitengebied van Bolsward, op de aan- en afvoerroutes van en naar Bolsward. We gaan dit jaar aandacht besteden aan het gebied aan de Exmorra-Bolsward, het gebied tussen Tjerkwerd-Bolsward en de omgeving van het industrieterrein Marne I.

Vrijwilligers gezocht

Voor deze actie vragen wij vrijwilligers. De Milieuhimmelactie start op 15 maart om 09.30 uur bij de ingang van het terrein van de Milieustraat in Bolsward. De organisatie zorgt voor het materiaal als afvalgrijpers, afvalzakken etc.

Voor inlichtingen kunt u contact op nemen met de Miljeu Wurkgroep
-Tel. 0515-572507 of 573812, e-mail: mwboalsert@hetnet.nl

Geen tijd?

Heeft u geen tijd, dan kunt u zaterdag toch aan de opschoondag meedoen. Heel eenvoudig door die rondwaaiende krant op straat op te pakken en in de afvalbak te gooien. En door dat blikje of patatbakje op het trottoir op te pakken en ook in de afvalbak te gooien.

Als we dat allemaal doen, zult u zien dat Nederland er op 16 maart een stuk schoner uitziet. Niet onbelangrijk, want iedereen voelt zich prettiger in een schone omgeving. Straten zien er aangenamer uit, plantsoenen fleuren op, pleinen knappen op en minder rotzooi is nog veiliger ook. Bovendien blijkt uit de ervaring dat mensen in een schone omgeving hun afval minder snel zomaar op straat gooien. Dus wie weet is 15 maart wel het begin van een Nederland dat er niet alleen op die dag, maar op elke dag van het jaar schoner uitziet.

Graag tot ziens op 15 maart a.s.

feed