Gemeente Moerdijk


10-03-2008: Jongeren pimpen skatebaan

Buurtlink en de gemeente Moerdijk bundelen op zaterdag 15 maart hun krachten tijdens de Landelijke Opschoondag. Op die dag steken zon 100 jongeren uit Willemstad hun handen vrijwillig uit de mouwen om hun eigen leefomgeving schoon te maken. De skatebaan in Willemstad. Nu nog een beetje rommelig en roetserig. Na de Opschoondag is de skatebaan een hippe en bovenal schone plek voor de Willemstadse jeugd. Op initiatief van Buurtlinker Pauline Joosten en kunstenares Sylvia de Kok maakt de Willemstadse jeugd hun skatebaan en de omgeving tijdens de landelijke opschoondag op 15 maart 2008 weer tot een paradijsje. De omgeving wordt zwerfvuilvrij gemaakt, de skatebaan gepimpt en er vinden allerlei andere leuke activiteiten plaats. Met het schoonmaken en pimpen adopteren de jongeren (de omgeving van) hun skatebaan. Zij zorgen ervoor dat de omgeving ook schoon blijft en spreken anderen erop aan als zij vuil niet in de vuilnisbak gooien.

Dit mag je niet missen!
De Opschoondag vindt plaats in Willemstad bij de skatebaan (op de parkeerplaats bij het zwembad). Alle kinderen uit Willemstad en Helwijk kunnen zich vanaf 14.45 uur daar verzamelen. Om 15.00 uur geeft de wethouder de aftrap. Vanaf die tijd gaan we aan de slag met het pimpen van de skatebaan en de omgeving ervan. Dus zwerfvuil opruimen, de omgeving aanvegen en natuurlijk de skatebaan beschilderen en met graffity bespuiten. We maken er samen een mooi kunstwerk van dat laat zien dat de jeugd van Willemstad hun skateparkje mooi en schoon wil houden! Met stoere muziek, een graffityworkshop, andere gezellige activiteiten en aan het einde van de dag gratis friet voor iedereen, moet dit een geweldige dag worden. Dat wil je toch niet missen? Kom daarom op 15 maart naar de skatebaan en doe mee! De Opschoondag wordt om 19.00 uur afgesloten met een wervelende act.

Initiatief van Buurtlink
Wij willen onze skatebaan pimpen, maar bij wie moeten we dan zijn? Dit was de vraag die een groepje jongeren uit Willemstad kortgeleden stelde aan Pauline (Buurtlinker in Willemstad). Als tegenprestatie willen we de omgeving van de skatebaan vrijmaken van zwerfvuil en ervoor zorgen dat het ook schoon blijft! Een prachtig initiatief voor de landelijke Opschoondag in onze gemeente dacht Pauline Joosten. De gemeente hoorde over het initiatief en was direct enthousiast. Zij besloot de schoonmaakactie te ondersteunen.

Meer informatie?
Hou voor meer informatie en het programma ook www.buurtlink.nl en www.moerdijk.nl/schoon in de gaten.