Gemeente Schiedam


Maart

De gemeenteraad van Schiedam bezoekt Schiedam-Kethel

10 maart 2008

Zaterdag 15 maart a.s. brengt de gemeenteraad een werkbezoek aan Schiedam-Kethel. Het werkbezoek zal per rijwiel worden afgelegd.

Het programma van het werkbezoek luidt als volgt:
* 9.15 uur: Verzamelen onder genot van koffie en thee bij de Wijk- en Bewonersvereniging Tuindorp/Kethel in t Schooltje aan de Perenlaan 5.

* 9.30 uur: Start programma.
Opening door een vertegenwoordiger van de Wijk- en Bewonersvereniging Tuindorp/Kethel en een welkomstwoord door de heer Gloudi namens de gemeenteraad.

* 9.45 uur: Tuindorp.
Actiepunten:ontsluiting van de wijk, onderhoud bestrating, invulling voormalig schoolgebouw, parkeerdruk van bezoekers sportpark Kethel (voetbalverenigingen SC Spaland en VVK 68) en parkeerdruk wellnesvoorzieningen.

* 10.15 uur Schiedamseweg/Bijdorp.
Actiepunten: speelplek, ondergrondse containers, wateroverlast, onderhoud groen, bestrating, parkeerdruk omgeving Vlietlandziekenhuis.

* 10.45 uur Voormalige landijsbaan Schiedamseweg. De stadsecoloog de heer H. de Kruijf geeft op locatie een toelichting.
De heer Wiersma, namens de sportverenigingen van het sportpark Kethel en bewoners zullen eveneens aanwezig zijn om hun standpunt naar voren te brengen.

* 11.00 uur Kethel-Oost.
Actiepunten: onderhoud groen, verzakkingen, speeltuin, trapveldje, toegang Prinses Beatrixpark, sociale activiteiten, zoals wijkfeest en opzoomerdag.

* 11.30 uur Kerklaan.
Actiepunten: wortelopdruk in het openbaar gebied, ophogingen Vogelbuurt.

* 11.45 uur Winkelcentrum Hof van Spaland. (via dorp Kethel) Medewerker van de gemeente informeert over de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de toekomst van het winkelcentrum.
Zo mogelijk is een kleine delegatie van de winkeliers aanwezig.
* 12.00 uur Zwaluwlaan.
Parkeerterrein aan de Zwaluwlaan nabij het wooncomplex De Zwaluw.
* 12.15 uur Hargplein.
Actiepunten: verzakkingen en wortelopdruk, de Nieuwe Harg, beheer openbare ruimte.

* 12.45 uur Afsluiting sportpark Kethel.
Gastheer is de heer Wiersma, voorzitter van één van de twee voetbalverenigingen, die dit sportpark bespelen, t.w. VVK 68. Informeel overleg. Hiervoor worden bewoners uitgenodigd, die in een onderdeel van het programma een rol spelen. Lunch in de kantine van het sportpark of bij zeer fraai lenteweer op 15 maart op de tribune van het sportpark.
* 13.30 uur Einde van het programma.
Voor de liefhebbers is de heer Wiersma bereid een korte rondleiding op het sportpark te verzorgen.

*