Gemeente Breda

15 maart opschoondag in Heuvel en Haagpoort zuid

Afvalservice van de Gemeente Breda gaat op zaterdag 15 maart, samen met woningbouw-verenigingen Singelveste, Breburg en Laurentius en Stichting Vertizontaal, in de wijken Heuvel en Haagpoort zuid een extra opschoondag houden. Op die dag zijn vijf wagens aanwezig om grofvuil zoals elektrische apparaten, oud ijzer, hout en snoeihout gratis op te komen halen.

Met deze dienstverlening wil de Gemeente Breda extra aandacht geven aan de mogelijkheid grof vuil telefonisch bij Afvalservice aan te melden. Want niet alleen op 15 maart is het ophalen van grof vuil gratis; het hele jaar door kunnen bewoners bellen met (076) 529 99 99 om grof vuil gratis voor de deur op te laten halen.

Dat deze extra actie in Heuvel en Haagpoort zuid wordt gehouden, komt omdat hier te veel spullen zoals oud ijzer, sloopafval, oude elektrische apparaten en snoeihout, naast de ondergrondse afvalvoorzieningen worden geplaatst. Deze horen daar niet thuis, omdat ze rommel geven en soms ook gevaar opleveren. Afvalservice rijdt deze dag met de grofvuilwagen, de houtwagen, de oud ijzerwagen, de apparatenwagen en de snoeihoutwagen.

Bewoners van de gemeente Breda kunnen bellen met het algemeen nummer van Afvalservice (076) 529 99 99 om van het ophaalaanbod gebruik te maken. Ook via internet kan men grof vuil aanmelden.

Kinderactiviteit
Deze dag zijn er vanaf 11.00 uur in het Inloophuis kinderactiviteiten met als doel de kinderen bewust te maken van het scheiden van afval. Daarnaast is de Afvalwacht aanwezig om bewoners te informeren over het ophalen en aanbieden van afval.

Breda, 11 maart 2008