Gemeente Beverwijk


Beverwijkers slaan handen inéén voor grote schoonmaak

Zaterdag 15 maart 2008 vindt de Landelijke Opschoondag plaats. Ook de gemeente Beverwijk doet hieraan mee. Een groot aantal raadsleden geeft het goede voorbeeld door de omgeving van het Stadkantoor schoon te maken te beginnen bij het President Kennedyplein om 11.00 uur. Ook in de rest van Beverwijk gaan inwoners vrijwillig aan het werk, daarbij ondersteund door medewerkers van de gemeente. De materialen, zoals bezems en handschoenen worden samen met de lunch verzorgd door de gemeente Beverwijk. De ReinUnie en de Meergroep ondersteunen de actie door een hondenpoepzuiger, veegmachine, handveger en papierprikkers beschikbaar te stellen.

De verschillende groepen vrijwilligers beginnen bij de volgende locaties: de C. H. Moensstraat, het President Kennedyplein, De Banjaert (het Natuurvriendenhuis in de Burgemeester Rothéstraat), van Houtenlaan en de Romerkerkweg. Van daaruit werken ze de omliggende omgeving door.

Nederland Schoon

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon in samenwerking met gemeenten en andere organisaties. Veel gemeenten en andere organisaties organiseren in het voorjaar al langer opschoon- of schoonmaakacties. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is groot, maar wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik nog groter. Op 15 maart zetten gemeenten, organisaties, verenigingen, bedrijven en individuele vrijwilligers door het hele land tegelijk de schouders eronder en zorgen voor een schonere leefomgeving waardoor iedereen trots kan zijn op een schoner Nederland.