Gemeente Son en Breugel


Son en Breugel Schoon

Son en Breugel doet op zaterdag 15 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Vijf buurtpreventieprojecten uit Son en Breugel doen mee. De buurtpreventieprojecten in t Harde Ven, de Peikes en De Vloed houden op zaterdag 15 maart opruimacties. De buurtpreventieprojecten in t Eigen en de Hoogstraat zetten zich op zaterdag 29 maart en zaterdag 5 april in.

---

Nederland Schoon
De Stichting Nederland Schoon organiseert, in samenwerking met de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval, de Week van Nederland Schoon. De week wordt traditiegetrouw afgesloten met de Landelijke Opschoondag. De actie staat dit jaar in het teken van zwerfafval. In het Impulsprogramma zwerfafval 2007-2009 bundelen overheid en bedrijfsleven eensgezind de krachten om drastisch af te rekenen met dit ernstige probleem. De inzet is hoog: een zichtbaar en meetbaar schoner Nederland in 3 jaar.

Samen opruimen
Ook Son en Breugel vraagt haar inwoners om het dorp samen met de vrijwilligers van de buurtpreventieprojecten, de medewerkers van de wijkteams en het college afvalvrij te maken. De gemeente stelt voldoende prikstokken, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar om er samen tegenaan te gaan. Ter afsluiting van een dag hard werken drinken alle deelnemers na afloop samen koffie met wat lekkers.

Programma
Op zaterdag 15 maart start in aanwezigheid van wethouder Starmans om 10.00 uur de schoonmaakactie in 't Harde Ven, op de hoek Dudokstraat-Rembrandtstraat. Wethouder Verschelling zal om 10.00 uur naar verzamelpunt de Peikes, ter hoogte van Twentepad 10, komen. Gemeentesecretaris Van Etten is om 10.00 uur aanwezig bij De Vloed waar twee verzamelpunten zijn, het veldje aan de Begoniastraat en het kruisbeeld aan de Kanaalstraat.
Tussen 10.15 en 10.30 uur worden de prikstokken, handschoenen en vuilniszakken uitgereikt. Alle werkers bij De Vloed worden ter afsluiting om 12.00 uur uitgenodigd in de Smidse, achterom bij Kanaalstraat 54. 't Harde Ven en de Peikes sluiten rond 13.00 uur af. Op zaterdag 29 maart verzamelt wethouder Overbeek samen met de werkers van 't Eigen bij de Stoklandschool. Zij werken van 10.00 -12.00 uur. Op zaterdag 5 april komen de werkers van de Hoogstraat en burgemeester Gaillard om 10.00 uur bij de Boerderij samen. Ook zij ruimen tot 12.00 uur zwerfafval op.