ProRail

Persbericht

12-03-2008

Spoorwerkzaamheden tussen Leeuwarden en Stavoren

In opdracht van ProRail vernieuwt bouwcombinatie VOF Friesland de dwarsliggers (bielzen) in het spoor tussen Boksum en Wieuwerd. De werkzaamheden starten op zaterdag 15 maart 01.00 uur en duren tot en met maandagochtend 17 maart 05.00 uur. In dezelfde periode voert aannemer BAM Infra werkzaamheden uit aan het spoor nabij de spoorbrug over de Bozumervaart in Bozum. Door de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Leeuwarden en Stavoren en zet Arriva bussen in.

Spoorvernieuwing tussen Boksum en Wieuwerd

Bouwcombinatie VOF Friesland vernieuwt de dwarsliggers in het spoor vanaf de Boksumerdyk in Boksum tot de kruising van het spoor met de provinciale weg N384 in Wieuwerd. Begin april vernieuwt de aannemer het ballastgrind en de spoorstaven op hetzelfde traject en is wederom een weekeinde lang geen treinverkeer mogelijk tussen Leeuwarden en Stavoren. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines en lange werktreinen.

Afsluiting overwegen tussen Boksum en Wieuwerd

In verband met de werkzaamheden worden alle overwegen vanaf de Boksumerdyk in Boksum tot en met de kruising met de N384 in Wieuwerd dit weekeinde voor het wegverkeer afgesloten met uitzondering van de overwegen te Mantgum. Deze overwegen zijn beperkt beschikbaar. De Boksumerdyk zelf en de provinciale weg N384 blijven open voor het wegverkeer.
ProRail heeft omwonenden van het spoor inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de eventuele hinder die zijn daarvan kunnen ondervinden.

Werkzaamheden nabij spoorbrug over Bozumervaart

In het kader van het Friese Merenproject (zie www.friesemeren.nl) plaatst aannemer BAM Infra een nieuwe spoorbrug over de Bozumervaart. De nieuwe brug komt elf meter verderop te liggen (richting Leeuwarden) dan de huidige spoorbrug en heeft een doorvaartbreedte van 7 meter. Komend weekeinde brengt de aannemer de fundering aan van de nieuwe brug. Begin april plaatst de aannemer gedurende een weekeinde de nieuwe spoorbrug op de aangebrachte constructie.

Gevolgen voor het treinverkeer

Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 15 en zondag 16 maart geen treinen tussen Leeuwarden en Stavoren. Reizigers worden met Arriva-bussen vervoerd en kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.arriva.nl raadplegen, bellen met 0900-9292 (⬠0,70 per minuut) of folders bij de Arrivastores in Groningen of Leeuwarden ophalen. Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.