Gemeente Zoetermeer

Gemeente doet mee aan Landelijke Opschoondag

Zoetermeer doet mee aan de landelijke opschoondag op zaterdag 15 maart. Alle wijkposten organiseren deze dag samen met het team Natuur- en Milieueducatie en woningcorporaties opruimacties. Buurtbewoners kunnen vuilknijpers en vuilniszaken ophalen bij hun wijkpost en meehelpen hun buurt schoon te maken. In de wijken Meerzicht, Noordhove en Seghwaert wordt extra aandacht besteed aan schone speelplekken en in Oosterheem aan hondenpoep.

Activiteiten
Een aantal wijkwethouders verrichten ieder in hun wijk een openingshandeling. In de wijken Stadscentrum, Meerzicht en Rokkeveen wordt vanuit de stadsboerderijen met hulp van ezels en ponys het zwerfvuil opgeruimd. Kinderen zijn van harte welkom om mee te lopen. Kinderen die hun speeltuintje opruimen krijgen een mooi speelpakket. Aanmelden hiervoor kan tot 14 maart bij de wijkpost.

NederlandSchoon
De Landelijke Opschoondag is onderdeel van de Week van Nederland Schoon, die deze week plaatsvindt. Vijftien Zoetermeerse basisscholen doen hieraan mee een houden deze week opruimacties in de schoolomgeving. Stichting NederlandSchoon organiseert al een aantal jaren activiteiten om zwerfvuil tegen te gaan. Een van de activiteiten is De Week van Nederland Schoon.