Gemeente Abcoude


Gemeentewerf weer op zaterdag open

Afval scheiden loont!

Gemeentewerf Abcoude De gemeentewerf van gemeente Abcoude is weer op zaterdag geopend. Naast woensdag kunt u - als particulier - op deze dag tussen 14.00 uur en 16.00 uur allerhande afval wegbrengen.

Het merendeel van uw afval kunt u gratis aanbieden. De medewerkers van de werf vragen u het afval gesorteerd af te leveren. Daarmee voorkomt u lange wachttijden. De gratis afgifte geldt alleen voor inwoners van gemeente Abcoude. Vergeet uw legitimatiebewijs niet! Nieuw is dat het vanaf nu ook mogelijk is om via het milieustraat uw oud papier en karton weg te brengen. Kijk voor meer informatie in de Afvalwijzer in de gemeentegids, op de afvalkalender of deze website bij Afval

Gemeentewerf Abcoude Bovenkamp 15 te Abcoude t. (0294) 28 40 73 Openingstijden: het hele jaar door op woensdag van 10.00 - 12.00 uur. Van maart tot en met november ook op zaterdag van 14.00 - 16.00 uur.

Afval scheiden loont!

Wist u dat één ton restafval of gemengd grofvuil EUR 110,- aan stortkosten meebrengt? Oftewel: elke kilo die u uitspaart scheelt elf cent. Uit sorteerproeven blijkt echter dat er steeds meer papier, glas, tuinafval en textiel bij het restafval zit. Hierdoor stijgt uw aanslag voor afvalstoffenheffing onnodig.

Werk mee aan een lagere afvalstoffenheffing én een beter milieu door uw afval te scheiden. Dit betekent: glas naar de glasbak, textiel naar de kledingbakken of inleveren bij kledingacties, papier (zonder plastic!) naar de papiercontainers. Bruikbare meubels en spullen kunt u laten ophalen door de kringloopwinkel Mijdrecht. Deze inzet is niet alleen goed voor uw portemonnee. Met het inleveren van textiel en papier steunt u bovendien de verenigingen, scholen of goede doelen die dit organiseren.


---

13 maart 2008