Gemeente Eindhoven

Persbericht 13 maart 2008, no. 068

Een Blixemschoon Woensel-Noord

Woensel Noord krijgt van Ergon mobiel actiecentrum Ergon stelt vanaf 15 maart één van haar schaftketen permanent beschikbaar als mobiel activiteitencentrum voor Woensel-Noord. De heer v.d. Sanden, unitmanager van Ergon, zal als âoverdracht symboolâ de sleutels overhandigen aan de voorzitter van het Leefbaarheidteam Blixembosch. Deze overhandiging vindt plaats bij de start van de zwerfafvalopruimactie âEen Blixemschoon Woensel Noordâ.

Aanstaande zaterdag 15 maart om 10.00 uur wordt de sleutel overhandigd bij het steunpunt Blixembosch aan de Ouverture 2. Daarna geeft wethouder Fiers het startsein voor de opruimactie. De datum is gekozen omdat het samenvalt met de landelijke actie âNederland Schoonâ.
Omdat het zwerfafval niet bij de wijkgrenzen ophoudt, hebben in 2007 de wijken Blixembosch en de Tempel samengewerkt in het project âEen Blixemschone Tempelâ.Bewonersorganisaties in Woensel-Noord willen uiteindelijk de zwerfafvalopruimactie uitbreiden over alle wijken in Woensel Noord onder de titel âEen Blixemschoon Woensel Noordâ.
Schaftkeet wordt lust voor het oog
Bij de start van het project a.s. zaterdag wordt de schaftkeet van Ergon geschikt gemaakt voor het nieuwe doel. Jongerenwerkers van Welzijn Eindhoven die het jongerenproject Blixembosch begeleiden, zullen met steun van een graffitikunstenaar de nu nog Ergongroene schaftkeet opfleuren met felgekleurde motieven/symbolen. De keet wordt een âlustâ voor het oog en een echte aandachttrekker bij evenementen in Woensel Noord. De keet krijgt een âzwervendâ bestaan.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail