KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

13-3-2008

WK Laser Radial Dames

A.s. zaterdag 15 maart, vrijdagavond 23.00 uur Nederlandse tijd, zal aan de andere kant van de wereld het WK Laser Radial dames van start gaan. Takapuna, Nieuw Zeeland, beloofd als locatie spectaculaire races in deze toch al zo zware Olympische discipline. In de voorgaande Wereldkampioenschappen in de RS:X (surfboard) en Tornado (catamaran) klasse die op dezelfde locatie werden georganiseerd, varieerde de wind zowel in kracht (weinig tot stormachtig) als in richting. Het zal daarom zeker geen makkelijke opgave worden om in dit Olympische jaar de wereldtitel te bemachtigen. Voor de Nederlandse dames is het WK een evenement om zich voor de Olympische Spelen van Beijing te nomineren. Een resultaat bij de eerste 7 zal de route naar China een stuk korter maken.

Voor Nederland staan 3 dames ingeschreven. Gea Jutjens, Marit en Anneke Bouwmeester verblijven al sinds december 2007 in en rondom Nieuw Zeeland om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de komende strijd. Al zullen de omstandigheden onvoorspelbaar blijven, door het lange verblijf in Nieuw Zeeland zijn ze in ieder geval beter
voorbereid op de verrassingen van het mooie water rond Auckland.

Voor Gea Jutjens is deelname nog onzeker. In heftige omstandigheden tijdens de training kwam ze ongelukkig ten val en is het onduidelijk of ze met de opgelopen rugblessure zaterdag het water op kan. De laatste berichten waren positief en we hopen haar vanaf dit weekend in de resultaten terug te zien.

U kunt de resultaten van de dames volgen via
http://www.takapunaworlds.org/
Rapportages worden later gepubliceerd via www.p2012.nl

Internetadres: www.takapunaworlds.org
E-mailadres:koen.verhart@watersportverbond.nl