Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe Kerk zaterdag 15 maart open in zicht van Pasen

HAARLEM - Pasen: Nieuw Leven! Met dat thema staan de deuren van de Nieuwe Kerk aan het Nieuwe Kerksplein in Haarlem op zaterdag 15 maart open van 12.00 tot 16.00 uur. Er is live (orgel)muziek, er zijn rondleidingen, er is uitleg over Pasen en er is van alles te zien rond dit thema.

Uit onderzoek blijkt keer op keer dat veel Nederlanders niet meer weten wat het Paasverhaal in de bijbel inhoudt. De Protestantse wijkgemeente van Haarlem centrum wil mensen de kans geven iets over dit verhaal te horen en te zien. Bovendien kunnen bezoekers genieten van de Nieuwe Kerk, een van de oudste protestantse kerken van ons land. Kopieë n van schilderijen van Saenredam geven een beeld van de kerk in vroeger tijden.

Rond het thema Pasen is tijdens de openstelling van alles te zien, zoals Pasen in de kunst, het paasverhaal in kinderbijbels, bloemen enz. Kinderen kunnen kleuren. Ook is er informatie over de cyclus van kerkdiensten, die de protestanten in Haarlem gezamenlijk vieren in de week voor Pasen. Een daarvan is de Paaswake in de Grote Kerk op de zaterdagavond voor Pasen, waarbij het licht van Pasen de donkere kerk wordt binnengebracht.

Iedereen is welkom in de Nieuwe Kerk. De toegang is vrij.

Informatie: www.bavo.nl


---



Ingezonden persbericht