Ingezonden persbericht


Through Their Eyes

Documentaire over dagelijks leven van vrouwen in Irak

Er is een hoop moed voor nodig om als vrouw in een land als Irak te overleven. Het gevaar van ontvoering, bermbommen en sektarisch geweld ligt voortdurend op de loer. Iraki's weten dat wanneer zij hun huis verlaten om naar het werk of de markt te gaan, het wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat zij afscheid nemen van hun geliefden.

Het meeste nieuws vanuit Irak betreft geweld of politiek. CNN's Arwa Damon biedt de kijker een blik op een ander aspect van Irak, het dagelijks leven zoals dat ervaren wordt door de vrouwen. Damon toont de kijker uit eerste hand de beelden en verhalen van vrouwen die leven in een door oorlog verscheurd land. Sommige worstelen om te overleven. Anderen werken aan de toekomst van de komende generatie vrouwen. Al deze vrouwen leven in verschillende omstandigheden maar ze hebben een ding gemeenschappelijk: hun huis staat op een van de gevaarlijkste plekken ter wereld.

Het gebeurt zelden dat deze vrouwen gehoord worden, omdat de omstandigheden waarin ze leven zo gevaarlijk zijn. Soms was de enige mogelijkheid het meegeven van camera's om een glimp op te vangen van het werkelijke leven dat deze vrouwen leiden, omdat de plaatsen waar zij wonen te gevaarlijk waren voor CNN om te bezoeken. Alleen al het praten met een journalist van een Westerse nieuwsorganisatie betekent een beduidend risico voor vrouwen in sommige situaties-een risico dat sommigen willen nemen om te laten zien hoe het werkelijk is om in Irak te leven.

De documentaire is informatief, inspirerend en soms verontrustend. Het zijn de verhalen van kracht en volharding. Verhalen die nog niet verteld zijn tot nu.

Arwa Damon laat Irak zien "Through Their Eyes".

De documentaire "Through Their Eyes" duurt een uur en wordt uitgezonden op:

Zaterdag 15 maart om 16.00 uur en 21.00 uur

Zondag 16 maart om 21.00 uur.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht