Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

11 maart 2008 080311R

Eerste wijkgerichte informatiemarkt voor werk en inkomen

Op zaterdag 15 maart houdt het Actiecentrum Oud-West naar werk! een informatiemarkt over werk en inkomen. De markt is onderdeel van de wijkgerichte aanpak van de gemeente Nijmegen om inwoners van Oud-West aan werk te helpen. Sinds de start van het Actiecentrum in april 2007 heeft eenderde van de 300 wijkbewoners met een re-integratietraject een gesubsidieerde of reguliere baan gevonden of is een eigen bedrijf gestart.

Met de informatiemarkt wil het Actiecentrum nog meer bekendheid geven aan haar dienstverlening. Bezoekers kunnen terecht bij diverse stands, verdeeld over drie pleinen; het werkplein, het ondernemersplein en het adviesplein.

Het werkplein biedt gerichte informatie over werk, vacatures en uit­keringen. Het complete vacatureaanbod van Werkwijzer Mobiliteit, CWI, Uitzicht, BREED en Wijkwerk is beschikbaar. Direct daarnaast staan par­tijen als de Vrijwilligerscentrale, Tandem en stichting Dagloon. Op het ondernemersplein kunnen mensen terecht met al hun vragen over het op­star­ten van een eigen bedrijf, al dan niet vanuit een bijstands­uitkering. Gericht advies over onder meer werk- en inkomen­gerelateerde kwesties als inburgering, taalonderwijs of ondersteuning, schuld­hulpverlening, het aanvragen van subsidies, het invullen van formu­lieren, het vinden van kinderopvang, krijgt men op het adviesplein.

Programma: 11.00 uur Deuren open

12.00 uur Feestelijke opening door wethouder Depla

11.00-15.00 uur Kinderactiviteiten georganiseerd door Tandem (o.a. workshops salsa en djembé, optreden van Clown Joepie en sumo worstelen)

12.00-14.00 uur Multiculturele hapjes van de Wereldvrouwen van OntmoetPlanB

15.00 uur Einde van de informatiemarkt

Het Actiecentrum is gevestigd in Wijkcentrum Titus Brandsma aan de Tweede Oude Heselaan 386 in Nijmegen.

In het Actiecentrum werken gemeentelijke diensten en andere instanties nauw samen. Kernwoorden van die samenwerking zijn: laagdrempelig, integraal, intensief en dicht bij de klant. De doelgroep van het Actiecentrum bestaat uit werkzoekenden, uitkeringsgerechtigden, herintreders, inburgeraars en mensen met een laag inkomen.

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting , doorkiesnummer 2380