Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 14 maart 2008

Kenmerk: dg-053

| | |NOS programma-informatie 15, 16 en 17 maart

Slotweekend Parijs-Nice live bij NOS Studio Sport

NOS Studio Sport doet zaterdag 15 en zondag 16 maart rechtstreeks verslag van het slotweekend van Parijs - Nice. Zaterdag is de etappe Sisteron-Cannes te volgen van 14.53-17.20 uur op Nederland 1. Zondag is de slotetappe Nice-Nice rechtstreeks te zien in de uitzending van 13.08-17.17 uur, eveneens op Nederland 1. Maarten Ducrot en Mart Smeets verzorgen het commentaar.

Freek de Jonge te gast in NOS Met het Oog op Morgen

Zaterdag 15 maart is Freek de Jonge te gast in NOS Met het Oog op Morgen (23.00-24.00 uur, Radio 1). Presentator Stephan Sanders spreekt met hem over zijn carrière, het ouder worden en zijn theatervoorstelling 'De Laatste Lach'.

NOS Langs de Lijn in het teken van EK Zwemmen

Maandag 17 maart staat NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur, Radio 1) geheel in het teken van het EK Zwemmen. Presentator Toine van Peperstraten blikt met zwemcoach Jacco Verhaeren en de zwemmers Marleen Veldhuis, Pieter van den Hoogenband en Inge Dekker vooruit op het EK Zwemmen. De uitzending komt vanuit het hotel van de Nederlandse zwemploeg in Eindhoven.

ZATERDAG 15 MAART

NEDERLAND 1

NOS: Wielrennen Parijs - Nice (14.53-17.20 uur)
. Live verslag van de voorlaatste etappe, van Sisteron naar Cannes over 206 km.

NOS Sportjournaal (18.18-18.23 uur)
. Wielrennen: aandacht voor de voorlaatste etappe van Parijs - Nice.

NOS Studio Sport (23.15-00.06 uur)
. Engels voetbal: de Premier League-wedstijden Arsenal-Middlesbrough, Derby County-Manchester United, Sunderland-Chelsea. . Wielrennen: samenvatting van de voorlaatste etappe van Parijs-Nice. . IJshockey: de 2e wedstrijd in de finale, Heerenveen-Tilburg. . Rugby: het Six Nations toernooi, de wedstrijd Wales-Frankrijk. . Atletiek: de City-Pier-City Loop.

RADIO 1

NOS Radio 1 Journaal (12.00-18.30 uur)
Nieuwsonderwerpen, o.a.
. Rode draad in de uitzending is het benefietconcert in Ganzedijk (Groningen) om het dorp, dat dreigt te worden opgeheven, te behouden. . Te gast is Wouter Teepe, onderzoeker van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij vertelt over het fiasco van de OV-chipkaart en de veiligheid van de chip in het algemeen. . Een gesprek met kenner Theodore van Houten over Charlie Chaplin. Sportonderwerpen, o.a.
. Voetbal: live flitsen van de wedstrijd Hamburger SV-Borussia Dortmund. . Wielrennen: live flitsen van Parijs-Nice, de voorlaatste etappe Sisteron-Cannes. . Autosport: te gast is Nando Boers, Formule 1-specialist, over de start van de Grand Prix in Australië. Verder aandacht voor de startopstelling. . In de rubriek 'Garrie Speciaal' een bijdrage van correspondent Garrie van Pinxteren over de Olympische Spelen in Peking. . Snowboarden: interview met Nicolien Sauerbreij. . Zwemmen: reportage over synchroonzwemmen.
. Voetbal: reportage over een nieuw Rotterdams voetbaltalent; Shayron Curiel. . Voetbal: interviews met Raymond Atteveld en Marcel Meeuwis, trainer en speler van Roda JC.

NOS Langs de Lijn (20.00-23.00 uur)
. Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden NAC Breda-Excelsior, de Graafschap-Heracles Almelo, FC Twente-Vitesse, Feyenoord-VVV Venlo. . Voetbal: een overzicht van het buitenlands voetbal met extra aandacht voor Engeland.

ZONDAG 16 MAART

NEDERLAND 1

NOS Studio Sport (13.08 - 17.18 uur)
. Wielrennen: live verslag van Parijs-Nice, de slotetappe Nice-Nice over 119 km. . IJshockey: de 3e wedstrijd in de finale, Tilburg-Heerenveen. . In Studio Olympia; volleybal: PZ-Lycurgus, korfbal: Koog Zaandijk-DOS 46, handbal: VenL-SEW (vrouwen), basketbal: Rotterdam-Nijmegen, NBA basketbal: San Antonio-Detroit en aandacht voor het EK Zwemmen. . In de rubriek 'Soldaat van Oranje' een reportage over schermer Bas Verwijlen die naar Peking gaat.

NOS Studio Sport (18.00-19.00 uur)
. Engels voetbal: de wedstrijden in de Premier League, Liverpool-Reading, Fulham-Everton, Manchester City-Tottenham Hotspur, Wigan Athletic-Bolton Wanderers. . Hockey: de wedstrijd in de hoofdklasse, Kampong-Oranje Zwart. . Wielrennen: samenvatting van de slotetappe van Parijs-Nice. . Zwemmen: vooruitblik op het EK met Pieter van den Hoogenband en Marleen Veldhuis. . IJshockey: de 3e wedstrijd in de finale, Tilburg-Heerenveen. . Motorsport: aandacht voor het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert.

NOS Studio Voetbal (22.50-23.40 uur)
. Opinieprogramma over voetbal waarin presentator Jack van Gelder en de analytici Hugo Borst en Youri Mulder een gast uit de voetbalwereld ontvangen. Trends, ontwikkelingen en het laatste nieuws uit de (inter)nationale voetbalwereld passeren de revue.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (12.00-18.30 uur)
Nieuwsonderwerpen, o.a.
. Gesprek met deskundige André Henkdriks over de voetbalrechten. Sportonderwerpen, o.a.
. Voetbal: live flitsen van de eredivisiewedstrijden Ajax-Willem II, FC Utrecht-AZ, NEC-Sparta en Roda JC-PSV. . Hockey: live flitsen van wedstrijd in de hoofdklasse, Tilburg-SCHC. . Wielrennen: live flitsen van Parijs-Nice, de laatste etappe Nice-Nice. . Autosport: de uitslag van de Formule 1 Grand Prix in Australië.

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
. Voetbal: het weekendoverzicht met Andy Houtkamp.

MAANDAG 17 MAART

NEDERLAND 1

NOS Sportjournaal (18.46-18.54 uur)
. Aandacht voor het sportnieuws.

NEDERLAND 3

NOS Sportjournaal (22.30-22.55 uur)
. Aandacht voor het sportnieuws.

RADIO 1

NOS Langs de Lijn (22.00-23.00 uur)
. De column van Paul Onkenhout.
. Zwemmen: vooruitblik op het EK Zwemmen met de gasten Jacco Verhaeren, Marleen Veldhuis, Pieter van de Hoogenband en Inge Dekker.

Noot voor de pers,