TROS

Beste redactie,

Hierbij een aanvulling op het persbericht van gisteren (donderdag 13 maart). In deze uitzending is, naast minister Bert Koenders, ook de Rotterdamse wethouder Leonard Geluk te gast (zie onderstaand bericht).

Vriendelijke groet,

Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 15 maart
Radio 1 - 11.04 uur

BERT KOENDERS EN LEONARD GELUK
IN TROS KAMERBREED

Klimaatverandering bedreigt de internationale veiligheid en brengt miljoenen vluchtelingen met zich mee. Deze sombere boodschap staat in een rapport van EU-buitenlandco^rdinator Javier Solana. Het uitdrogen van landbouwgronden, tekort aan drinkwater, hongersnood- het zal volgens Solana tot grote conflicten in de wereld leiden. Vooral Afrika is hier kwetsbaar voor. In TROS Kamerbreed is minister Bert Koenders (PvdA) voor Ontwikkelingssamenwerking te gast. Deelt hij de zorgen over de gevolgen van klimaatverandering? En heeft hij ook ideeën voor oplossingen?

De Rotterdamse wijk Schiemond is de kindonvriendelijkste wijk van Nederland. Dat blijkt uit het onderzoek 'Kinderen in Tel in 2008'. Ook drie andere Rotterdamse wijken scoren slecht op gebieden als jeugdwerkloosheid, jeugdcriminaliteit, tienermoeders en kindermishandeling. Wat vindt wethouder van Jeugd, Gezin en Onderwijs Leonard Geluk (CDA) van deze analyse? Hij maakt zich al jaren sterk voor de kinderen van Rotterdam, maar de stad lijkt steeds maar weer de verkeerde lijstjes aan te voeren. Wat doet Geluk om de trend te keren?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl