Snelleren voor scholieren


Sneller en eenvoudiger studeren

BAARN, 20080212 -- Studeren kost veel tijd en energie: studieboeken, snel veel leerstof lezen en onthouden. En voor jongeren met dyslexie is er een extra hindernis. Vanaf zaterdag 15 maart 2008 geeft René Hogenes van Tijdrevolutie in Baarn de training `Snelleren voor scholieren', speciaal gericht op jonge studenten vanaf groep 8 tot en met de middelbare schooltijd (11 t/m 17 jaar).

Als kind leren we lezen. Eerst hardop met een vinger erbij, dan begripsmatig. Daarna houdt het leren lezen op. Afhankelijk van de leeservaring ligt het aantal gelezen en begrepen woorden tussen de 100 tot 250 woorden per minuut. Dit leestempo is onvoldoende om de enorme hoeveelheden leesstof te verwerken. René Hogenes traint al jaren het bedrijfsleven en de overheid in snellezen en timemanagement. Hij is er van overtuigd dat al deze kennis ook studenten toebehoort.

`Snelleren voor scholieren' reikt de studenten manieren aan om hun leessnelheid te verhogen. Door de snelheid van lezen, legt de scholier eerder verbanden en kan nog steeds alles lezen en begrijpen. De studenten gebruiken hun eigen studieboeken. Ze leren concentratietechnieken toepassen en de nieuwste manier van aantekeningen maken op de pc (mindmappen), om belangrijke informatie op te slaan en eenvoudiger te onthouden. De training is ook geschikt voor jongeren met dyslexie.

De eerste training begint al op zaterdagochtend 15 maart bij Greenfield's in Baarn. www.tijdrevolutie.nl/snelleren.php