Ingezonden persbericht


Plaats: LUX, Mariënburg 38-39, Nijmegen

Datum: zaterdag 15 maart, 10.00-17.00 uur

PERSBERICHT

Symposium Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) Op zoek naar een nieuw 'wij'

Een nieuw 'wij' in Nederland - een hopeloos naïeve droom gezien de polarisatie tussen mensen uit verschillende religies en culturen? Of is het streven ernaar nodiger dan ooit? Waar liggen mogelijkheden om obstakels uit de weg te ruimen?

De schrijfster Naema Tahir en de politiek filosoof Theo de Wit (UvT) gaan over deze vragen met elkaar en de zaal in discussie. Willen of kunnen moslims niet aarden in hun nieuwe thuisland? Is er een 'wij' mogelijk dat anderen niet uitsluit?

Ton Zondervan (Hogeschool Windesheim) en Inez van der Spek (DSTS) vragen aan jongeren hoe zij omgaan met religieuze en culturele diversiteit. Is er in hun ogen een nieuw 'wij' nodig? En welke rol speelt daarbij hun geloof?

Chris Doude van Troostwijk presenteert de nieuwe DSTS-essaybundel Buigzame gelovigen. Essays over religieuze flexibiliteit. Daarin staat de vraag naar 'multireligieus geloven' centraal. Steeds meer mensen putten uit verschillende religieuze tradities tegelijk. Heeft 'religieuze flexibiliteit' de toekomst en hoe religieus flexibel is de bezoeker van het symposium? Peter Nissen (RU) en Nienke van Dijk (STEK) geven hun visie op het boek.

Dagvoorzitter is Manuela Kalsky (DSTS).

Het symposium is georganiseerd ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het DSTS en ter afsluiting van het vierjarige DSTS-onderzoeksproject 'De transformatie van religieuze identiteit. Culturele en religieuze verscheidenheid als uitdaging aan de christelijke theologie'. Meer informatie? Zie www.dsts.nl

Informatie symposium: L. Oosterveen, lcn.oosterveen@hetnet.nl, Tel.: 024-3233058

Algemene informatie: www.dsts.nl