Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 046

datum: 10 maart 2008

Landelijke Opschoondag ook in Amersfoort

Zaterdag 15 maart ludieke opruimactie op het water

De gemeente Amersfoort doet op zaterdag 15 maart mee aan de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Samen met zo'n 20 kanoërs van kanovereniging Keistad maakt de gemeente op zaterdagochtend de grachten vrij van drijfvuil. Flesjes, pakjes en zakjes in het water zijn voor veel Amersfoorters een doorn in het oog. Met deze ludieke opruimactie op het water geeft de gemeente het signaal af, samen met de kanoërs, dat iedereen kan bijdragen aan een schone leefomgeving.

Het programma van de opruimactie in Amersfoort is als volgt:

10 uur Kanoërs vertrekken vanaf kanovereniging Keistad aan de Schans 2 in Amersfoort

10.30 - 10.45 uur Kanoërs worden geschut in de sluis bij de Koppelpoort

11.00 - 12.00 uur Kanoërs maken de grachten vrij van drijfvuil

12.00 uur Wethouder Van Daalen van Stedelijk Beheer onthaalt de kanoërs op de steiger van de Waterlijn aan de Krommestraat 5. Het verzamelde drijfvuil wordt ter plaatse in de vuilnisboot overgeladen.

12.15 uur Afsluiting opruimactie

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Zij hebben als doel Nederland binnen drie jaar schoner te krijgen. Zwerfafval blijft een groot probleem. Het staat hoog op de lijst van irritaties blijkt uit onderzoek.

Informatie: Doretha Teunissen, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), 033 469 46 76, e-mail: dd.teunissen@amersfoort.nl.

Wij nodigen u van harte uit om tijdens de Amersfoortse Opschoonactie aanwezig te zijn en verwelkomen u graag op 15 maart aanstaande om 12.00 uur op de steiger van de Waterlijn aan de Krommestraat 5.


---- --