Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 maart 2008

Theater Terra opent tentoonstelling Kikker met een grote K

Op zaterdag 15 maart om 15:00 uur opent Theater Terra de tentoonstelling Kikker met een grote K in het Gemeentemuseum Den Haag. Deze tentoonstelling is onderdeel van de Kikkertiendaagse en laat de originele tekeningen zien van Max Velthuijs die hij maakte voor zijn prentenboeken. Theater Terra bewerkt de boekjes van Max Velthuijs voor het theater en opent de tentoonstelling met een nummer uit haar voorstelling Kikker in de Wolken .

Kikker in de Wolken is het tweede Theater Terra avontuur van Kikker en zijn vriendjes en is nog tot en met 9 april 2008 te zien in verschillende theaters in het land. In de voorstellingen van Theater Terra brengen acteurs met levensgrote poppen universele thema's over, die jonge kinderen èn hun ouders aanspreken.

De tentoonstelling Kikker met een grote K is onderdeel van de Kikkertiendaagse die voor de tweede keer georganiseerd wordt door Uitgeverij Leopold als ode aan de in 2005 overleden Max Velthuijs. Tijdens de Kikkertiendaagse organiseren veel scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven en boekhandels Kikkeractiviteiten voor jong en oud.

www.theaterterra.nl

Voor meer informatie over Theater Terra:
De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl


---- --