Gemeente Tiel


Tiel sluit winkelpand Hertog Karellaan

De gemeente Tiel heeft besloten een pand aan de Hertog Karellaan met onmiddellijke ingang te sluiten. Het pand, waarin een levensmiddelenzaak is gevestigd, bleek tijdens controle door toezichthouders van de brandweer en Bouwen en Milieu, niet te voldoen aan de brandveiligheidseisen. Ook bleken de
elektriciteitsvoorzieningen in ondeugdelijke staat. In geval van brand zou hierdoor een gevaarlijke situatie ontstaan voor in de winkel aanwezige personen en de bewoners van de boven gelegen woningen.

De controle is uitgevoerd nadat de brandweer gealarmeerd was voor een brandje in de winkel. Hierbij bleek dat er kortsluiting in de motor van een koelmeubel was ontstaan. Het gebruik van het pand is op last van de toezichthouders onmiddellijk gestaakt. Hoe lang de sluiting gaat duren is niet bekend. De winkel blijft gesloten totdat alle tekortkomingen zijn opgelost. De elektriciteitsvoorzieningen mogen pas weer gebruikt worden op het moment dat is vastgesteld dat zij deugdelijk en veilig zijn.

Naast bovengenoemde tekortkomingen is geconstateerd dat niet voldaan wordt aan de eisen van de Bouwverordening met betrekking tot hygiëne en aansluiting op het elektriciteitsnet.

Laatst bijgewerkt: 14 maart 2008