Politie Amsterdam-Amstelland



Politie arresteert verdachten na steekpartij / Binnenstad (15/03/08)

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart werden rond de Nieuwmarkt twee mannen (24 en 27 jaar) en een vrouw (34) gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Daarbij raakte een vrouw gewond aan been en bovenlichaam. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis behandeld en mocht daarna naar huis. De mannelijke verdachten zitten nog vast. De vrouw werd na verhoor heengezonden.

Even voor vijf uur ontstond er commotie rond een auto in de buurt van de Nieuwmarkt. Er rende een man rond met een slagwapen en een aantal mannen was duidelijk op zoek naar anderen. Agenten die ter plaatse kwamen stuitten op twee mannen die behoorlijk over hun toeren waren. Eén van hen had een slagwapen en gaf aan achter de dader aan te zitten die zijn vriendin had neergestoken. In de omgeving werd inderdaad een vrouw met steekwonden aangetroffen. Eén en ander had zich rond of in de auto van de 34-jarige vrouw afgespeeld. Zij bleek later een snorder (illegale taxi). Wat zich nu precies heeft voorgedaan en wat de aanleiding was voor het geweld wordt door de recherche onderzocht. Niet duidelijk is of er nog meer mensen bij het incident betrokken waren.

Politie arresteert man na zwaaien met vuurwapen / Arena Boulevard (15/03/08)

Zaterdagochtend vroeg werden in de omgeving van de Arena Boulevard twee mannen (23 en 25 jaar) en een vrouw (31) gearresteerd omdat één van hen kort daarvoor bij een horecagelegenheid met een vuurwapen had lopen zwaaien. Agenten waren snel ter plaatse en traceerden het drietal. Bij de fouillering werd bij de 23-jarige man een vuurwapen gevonden. Het drietal is ingesloten en onderzocht wordt of zij nog meer op hun kerfstok hebben.

Politie arresteert straatrovers / Vondelpark (15/03/08)

Zaterdagochtend vroeg werden in het vondelpark twee mannen gearresteerd die kort daarvoor een voorbijganger van zijn mobiele telefoon hadden beroofd. De verdachten (19 en 21 jaar) zijn ingesloten. Het mobieltje van de aangever is terecht.

Rond halfzes werd op de Stadhouderskade ter hoogte van het Vondelpark het mobieltje van een jonge man uit handen gegrist door twee mannen die hem de weg (het fietspad) versperden. De verdachten verdwenen het park in met de aangever op de hielen. Toen het slachtoffer een voorbijganger te hulp riep kwam hij helemaal van een koude kermis thuis. Deze man geloofde de jongen niet en sloeg hem in het gezicht. Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse en sloegen de struikrovers in de boeien. Het mobieltje werd in het park gevonden. De zaak wordt door de recherche onderzocht.

Politie voorkomt massale vechtpartij / Bullenwijkpad (15/03/08)

Vrijdagavond 14 maart rond elf uur werden agenten naar het metrostation aan het Bullenwijkpad gedirigeerd omdat daar een groep van circa vijftig jongeren met elkaar op de vuist dreigde te gaan. Toen de dienders arriveerden namen de kemphanen de benen. Zeven jongeren (14 tot 21 jaar) konden worden gearresteerd. Op het perron werden twee honkbalknuppels, een boksbeugel, een busje traangas en een nepvuurwapen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten. Naar de aanleiding voor de vechtpartij wordt een onderzoek ingesteld.