Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 15-03-2008

Verkeersongeval A32

MEPPEL Vrijdagochtend is een 31-jarige automobilist uit Wolvega op de A32 betrokken geraakt bij eenéénzijdig verkeersongeval. De automobilist kwam uit de richting van Steenwijk. Op een gegeven moment raakte de man de macht over het stuur kwijt en botste tegen de linkervangrail. Vervolgens werd de auto naar de rechterzijde van de rijbaan gelanceerd, kwam in de rechterberm en kwam op de kop tot stilstand. De man raakte niet gewond. Een alcoholtest wees uit dat de man niet had gedronken. (08-119400)

Verkeersongeval met letsel

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is zijn vier voertuigen op de Vos van Steenwijklaan betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Twee personen raakten gewond. Een 56-jarige vrouw en een 67-jarige vrouw, beiden uit Hoogeveen, hadden last van hun nek en rug en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Ter plekke bleek het te gaan om een kop-staartbotsing. Een 49-jarige man uit Hoogeveen reed in een taxibus over de Vos van Steenwijklaan en had niet voldoende afstand gehouden. De auto die voor hem reed werd bestuurd door de 67-jarige vrouw uit Hoogeveen. Zij moest remmen omdat haar voorgangers remden voor een afslaand voertuig. Een botsing was het gevolg en de auto van de 67-jarige vrouw uit Hoogeveen botste daardoor op haar voorligger (een 38-jarige vrouw uit Hoogeveen). De 38-jarige vrouw uit Hoogeveen botste daardoor op de auto van een 71-jarige man uit Hoogeveen. De 56-jarige vrouw uit Hoogeveen zat in de auto bij de 71-jarige automobilist. De bestuurder van de taxibus verklaarde dat hij was afgeleid door een andere automobilist en kon daarom niet snel genoeg remmen. (08-119530)

Automobiliste botst achterop bus

GASTEREN Vrijdagmiddag is een 33-jarige automobiliste uit Kropswolde op het Westeinde tegen een stilstaande harmonicabus gebotst. Ze lette even niet en kon niet meer op tijd remmen. De vrouw is ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. Haar auto moest worden afgesleept. (08-119552)

Politie vordert rijbewijs in

EMMER COMPASCUUM De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs van een 24-jarige automobiliste uit Haren ingevorderd op de Runde. De politie had een melding gekregen dat de 24-jarige automobiliste zeer agressief rijgedrag (te hoge snelheid en slingeren) vertoonde. Op de Runde kreeg de vrouw een stopteken en werd aan de kant gezet. Ze moest een blaastest ondergaan. Aan de hand van de uitslag werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze scoorde 1,33 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd. (08-119488)

Politie houdt dronken spookrijder aan

ZWINDEREN De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige man uit Zwartemeer aangehouden op de A37. De politie had een melding gekregen dat er een spookrijder op de A37 reed in de richting van Hoogeveen. Ter plekke bleek dat de spookrijder een verkeersongeval had veroorzaakt. De politie trof op de A37 een personenauto aan die dwars op de weg stond. In het voertuig zaten drie personen, zij waren onderweg naar Emmen. De brandweer heeft in samenwerking met ambulancepersoneel de drie inzittenden uit de auto kunnen halen. De bestuurder (een 33-jarige man uit Emmen) en een 23-jarige passagier uit Emmen raakten niet gewond. De derde inzittende, een 33-jarige man uit Emmen, werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Emmen. De spookrijder was er vandoor gegaan. Na een zoektocht trof de politie de auto aan op een parkeerplaats van een tankstation bij Zwinderen. De 23-jarige man uit Zwartemeer kon even later worden aangehouden. Hij was onvast ter been en sprak met een dubbele tong. Hij verklaarde de spookrijder te zijn geweest. Op het politiebureau moest de man een blaastest ondergaan. Hij scoorde 2,07 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd ingesloten. (08-119576)

Politie houdt alcomobilist aan

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De politie kreeg de man in het vizier op de parallelweg van de Europaweg-Noord. Ter controle kreeg de man een stopteken. Hieraan voldeed hij niet en hij ging er vandoor. Tijdens een achtervolging over de Groningerstraat, De Gaarde en de Zwartwatersweg verhoogde de automobilist zijn snelheid. Op de Heemskerkstraat doofde hij ook nog eens zijn lichten. In de wijk Peelo reed de 29-jarige automobilist zich vast op het fietspad en kon hij worden aangehouden. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 0,85 promille. Hij werd vervolgens ingesloten. (08-119654)

Politie houdt winkeldief aan

COEVORDEN De politie heeft vrijdagochtend een 23-jarige man uit Coevorden aangehouden voor winkeldiefstal. De man was betrapt in een supermarkt aan de Looweg. De man had een aantal goederen in zijn rugzak meegenomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-119409)

Politie houdt jongen aan voor baldadigheid

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 12-jarige jongen uit Assen aangehouden voor baldadigheid op de Tarwehullen. Surveillerende agenten zagen dat de jongen tegen een autospiegel trapte. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en hij zal over worden gedragen aan Bureau Halt. Samen met zijn vader mocht hij vervolgens het politiebureau verlaten. (08-119535)

Huiselijk geweld

EMMER COMPASCUUM De politie heeft vrijdagavond een 66-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn vrouw mishandeld. De man werd naar het politiebureau overgebracht en werd ingesloten. (08-119592)

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 38-jarige man uit Zuidlaren aangehouden voor huiselijk geweld. De politie had een melding gekregen van een mogelijke ruzie in een woning. Ter plekke werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-119629)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 45 1280.