Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - geintje loopt uit de hand                     |
Een geintje van enkele Apeldoornse tieners om homo's lastig te vallen op een parkeerplaats aan de A1 onder Apeldoorn is uit de hand gelopen. Agenten met getrokken pistool haalden hen uit hun auto op de Kayersdijk, omdat zij vermoedelijk vuurwapens bij zich hadden. Dit bleek niet het geval en de jongelui zijn ernstig onderhouden over hun gedrag.

De politie kreeg zaterdag 15 maart even na middernacht een belletje dat op de parkeerplaats Bruggelen aan de A1 enkele mannen met vuurwapens en knuppels hadden gedreigd. De daders zouden nog ter plaatse zijn en de politie ging met meerdere eenheden naar de parkeerplaats. Op het moment dat de eerste politie-eenheid van een paar jongeren het verhaal had gehoord, gaven zij aan dat de auto met verdachten zojuist was weggereden. Een andere surveillance-eenheid die nog op de A1 aanrijdend was onderschepte deze auto en op de Kayersdijk liet men de bestuurder stoppen.

Aangezien er sprake was van vuurwapens heeft de politie de uitpraatprocedure toegepast. Toen de drie inzittenden waren aangehouden, bleek dit trio met het geintje te maken te hebben. Zij behoorden tot de groep die homo's wilde lastig vallen.

De jongeren zijn op het politiebureau verhoord en over hun gedrag onderhouden. De aanhouding trok veel publieke belangstelling. De mannen die met vuurwapens zouden hebben gedreigd, zijn niet meer aangetroffen.

|     |Apeldoorn - drankrijders                                  |
De politie en Koninklijke Marechaussee hebben op vrijdag en zaterdag 15 maart een zestal bestuurders aangehouden die met alcohol op achter het stuur zaten. Van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd.

Bij diverse controles werden drie Apeldoorners en drie Deventenaren aangehouden met drank op. Een 19-jarige beginnend bestuurder werd rond 02.45 uur op de Laan van Spitsbergen gecontroleerd omdat hij nogal hard reed. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 0.9 promille. Aangezien hij beginnend bestuurder was, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Dit gebeurde ook bij een 40-jarige Apeldoorner die om 04.00 uur op de Sprengenweg kon worden aangehouden. Tijdens het cameratoezicht werd gezien dat hij erg onvast ter been was en in een auto op de Hoofdstraat stapte. Na enig zoeken werd hij rijdend aangetroffen en op het politiebureau blies de man 1.9 promille. Deze twee bestuurder kregen een proces-verbaal en bij de andere overtreders varieerde het promillage van 0.4 tot 0.9 reden voor een boete of een proces-verbaal.

|     |Apeldoorn - gestolen spullen in leegstaand pand           |
De politie heeft vrijdagmiddag 14 maart een 32-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij bevond zich in een leegstaand pand aan de Loseweg in Apeldoorn waar allerlei van diefstal afkomstige spullen werden aangetroffen.

De politie kreeg aan het begin van de middag een belletje dat er in het leegstaande pand (i.v.m. brandgevaar) twee mannen waren gesignaleerd. Bij controle werden er enkele fietsen, autoradio's en tientallen demontabele fietslichtjes aangetroffen. Een 32-jarige Apeldoorner die het pand als slaapplek gebruikte werd aangehouden en hierover gehord. De aangetroffen spullen zijn veilig gesteld en de politie onderzoekt de herkomst. Tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - woningbrand                                   |
Een uitslaande brand in een pand aan de Deventerstraat in Apeldoorn heeft vrijdagmiddag 14 maart voor en aanzienlijke schade gezorgd. Een kat overleefde de brand niet en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De brand werd even na 13.00 gemeld en bleek te woeden boven een computerzaak en was uitslaand. De bewoner kon op tijd de woning verlaten, maar wilde weer naar binnen om zijn kat te redden. Gezien de risico's voor de man werd dit door omstanders belet. De brandweer bluste het vuur en voor de werkzaamheden werd een deel van de Deventerstraat afgesloten. De bewoner is elders opgevangen en was enorm overstuur. De brand is mogelijk ontstaan door werkzaamheden van betrokkene in het pand. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

|     |Apeldoorn - aanrijdingen op Zutpensestraat                |
Bij drie aanrijdingen binnen een half uur op de Zutphensestraat in Apeldoorn raakten zes auto's en een brommer beschadigd. Niemand raakte gewond.

De eerste aanrijding werd om 17.30 uur gemeld. Een 36-jarige Apeldoorner kon met zijn auto ter hoogte van de Meerzorg niet op tijde remmen voor het verkeer voor hem. Hierbij raakten drie auto's beschadigd, waarvan er twee afgesleept moesten worden. Even later keerde een 37-jarige Apeldoorner met zijn auto bij een benzinestation en zag een bromfietser over het hoofd. Ook hier ontstond materiele schade. En om 18.00 uur vond op de eerste locatie weer een aanrijding plaats. Een 47-jarige Apeldoornse remde te laat voor het verkeer voor haar. Hier ook alleen materiele schade en de politie verleende bij de drie aanrijdingen assistentie.

|     |Apeldoorn - woninginbraak                                 |
Tijdens afwezigheid van de bewoners is er tussen donderdag en vrijdag 14 maart ingebroken in een woning aan de Polhoutlaan in Apeldoorn. Men mist diverse goederen en de politie stelt een onderzoek in.

De bewoners ontdekten vrijdagavond dat er was ingebroken. Op diverse plaatsen had men getracht binnen te komen en na het forceren van de schuifpui had men toegang tot de woning verkregen. De woning werd doorzocht en men mist in ieder geval een dvd-speler en een laptop. De politie stelt een buurtonderzoek in en de technische recherche verricht een sporenonderzoek. Mensen die iets van de inbraak weten, kunnen bellen met 0900 - 8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --