Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 15 maart 2008

BERGEN OP ZOOM, 15 maart 2008

Politie houdt verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdag de hele dag op diverse wegen verkeerscontroles gehouden in Bergen op Zoom. Op de Ruytershoveweg zijn 32 bromfietsers gecontroleerd waarvan er 12 in overtreding waren. Ook werd er nog een bekeuring uitgeschreven voor het op schoot zitten van een kind dat in een verplicht kinderzitje moest zitten.

Op de Rooseveltlaan werd gecontroleerd op snelheid en bleek een viertal auto's te hard te rijden. Op de Olympialaan reden 7 bestuurders te hard en droeg een drietal bestuurders geen gordel. 2 personen reden hier zonder geldig rijbewijs. Op de Halsterseweg werd een 29-tal bromfietsers gecontroleerd op het feit of hun bromfiets was opgevoerd. In 7 gevallen was dit het geval. In totaal zijn 38 bekeuringen uitgeschreven.

Verdachten aangehouden voor diefstal aanhangwagen

DINTELOORD/OUD GASTEL: In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam rond 02.25 uur een melding binnen van diefstal van een aanhanwagen. Een getuige had één en ander zien gebeuren en de politie gebeld. Rond 04.50 uur zien twee politieagenten een auto rijden op de N268 rijdend vanuit de richting Dinteloord. Het kenteken van de aanhangwagen was afgeplakt wat ook de aandacht van de politiemensen trok. Na een korte achtervolging kan de politie de auto op de Kerkstraat in Oud Gastel aan de kant zetten. Het blijkt te gaan om de gestolen aanhangwagen. Beide inzittenden van de auto, een 29-jarige inwoner van Dinteloord en een 29-jarige inwoner van Oud Gastel, worden aangehouden. Tevens heeft de bestuurder van de auto drugs gebruikt waarop een urinetest plaats heeft om deze te laten testen bij het NFI. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De bestuurder uit Oud Gastel krijgt eveneens proces-verbaal voor het besturen van een auto onder invloed van drugs. De uitslag van de test wordt binnen enkele weken verwacht. Het rijbewijs van is ingenomen. De man staat bekend als veelpleger.

Drietal brandstichters aangehouden

HALSTEREN: Een brandje op een akker met kerstbomen trok de politie vrijdagmiddag naar de Eendrachtweg. Onderweg zag de politie drie jongens staan die wat zenuwachtig reageerden. Na een kort gesprekje met de twee 16-jarige jongens en een 15-jarige jongen bleek dat zij het vuur hadden aangestoken. Het drietal uit Halsteren daarop aangehouden. Na verhoor zijn zij overgedragen aan hun ouders. Het jeugd casusoverleg zal beslissen wat voor straf het drietal krijgt opgelegd. Het brandje kon snel worden geblust.

9 bestuurders onder invloed van alcohol en/of drugs

ROOSENDAAL: Bij een alcoholcontrole zijn vrijdagavond en -nacht een 9-tal bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Tussen 21.00 uur en 23.00 uur zijn 240 bestuurders gecontroleerd op de BM Schneiderlaan. Hier bleek een drietal bestuurders de fout in te zijn gegaan waarna zij mee moesten naar het bureau. Op de van Beethovenlaan zijn 195 bestuurders gecontroleerd. De controle vond plaats tussen 00.30 uur en 03.00 uur. Hier bleek een zestal bestuurders in overtreding. Ook zij zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. In drie gevallen is het rijbewijs ingevorderd omdat de bestuurder teveel had gedronken.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

In 2 gevallen was er sprake van het rijden onder invloed van drugs. Alle bestuurders krijgen een proces-verbaal.

Auteur: Nicolette Bovenhorst