Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg, 15 maart 2008

TILBURG, 15 maart 2008

Inbrekers lopen tegen de lamp na oplettendheid getuige

TILBURG: Een oplettende getuige zag vrijdagmiddag dat er werd ingebroken in een woning aan de Hindeloopenstraat. De vrouw belde direct de politie die een drietal mannen die voldeden aan het opgegeven signalement kon aanhouden op de Kamerikstraat. Na verhoor kon het drietal in de loop van de avond weer worden heengezonden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt tegen het drietal. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan bij de politie. Er is niets weggenomen.

Inzittenden auto verlaten plaats aanrijding na eenzijdig ongeval

GILZE: Bij een aanrijding op de A58 ter hoogte van Gilze zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vier personen op de vlucht geslagen voor de politie. Het viertal zat in een auto die bij een inhaalmanouvre door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail reed. Na de aanrijding waarbij twee personen lichtgewond raakte, kroop het viertal uit de zwaar beschadigde auto en zette het op een lopen. Nadat een getuige de ter plaatse gekomen politie had aangesproken en onderzoek in de omgeving kon het viertal worden aangehouden. Het betreft een viertal 19-jarige inwoners uit Roosendaal, Rotterdam en Rilland. Het rijbewijs van de bestuurder, een 19-jarige inwoner van Rilland is ingevorderd. Tevens is bij hem een bloedproef afgenomen.Tegen allen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Rijbewijs ingevorderd van veroorzaker ongeval

GOIRLE: De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Kempenlaan. Daar bleek een automobilist tegen een boom te zijn gereden en was daarbij niet gewond geraakt. Op het moment dat de politie aan kwam liep de bestuurder op de weg te wandelen. Het was onmiddellijk duidelijk dat de man had gedronken. Bij een ademtest op het bureau blies de man 615 ug/l. Bij deze hoeveelheid wordt het rijbewijs direct ingevorderd en dat is bij deze bestuurder dan ook gebeurd. De officier van justitie bepaalt wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

24 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG: Bij een verkeerscontrole op de Heyhoefdreef en de Karel Boddenweg zijn vrijdagavond 33 bromfietsen gecontroleerd. De bekeuringen zijn onder andere uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid, opvoeren van de bromfietsen, rijden zonder geldig certificaat en het telefoneren tijdens het rijden. In 2 gevallen zijn de bestuurders doorverwezen naar het bureau HALT.

Auto gestolen na inbraak in bedrijf

TILBURG: Een personenauto van het merk Volvo S60 voorzien van het kenteken 95-ZJ-RF is in de nacht van vrijdag op zaterdag weggenomen van een bedrijf aan de Christiaan Huijgensstraat. De daders hengelde zichzelf een weg naar binnen waarna zij de autosleutels meenamen en daarop volgend de auto die voor de deur geparkeerd stond. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie die de auto internationaal heeft gesignaleerd.

Auteur: Nicolette Bovenhorst