Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - politie onderzoekt vernielingen in horecazaak   |
De politie onderzoekt de vernielingen in een horecazaak aan de Oudewand in Zutphen. Zaterdagnacht 15 maart werd het interieur zwaar beschadigd. De politie heeft voor mogelijke betrokkenheid twee jongens, één uit Zutphen (18) en één uit Vorden (17) aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 02.10 uur een melding dat er ruzie was geweest in een shoarmazaak, kennelijk over het afrekenen van een patatje. De amokmakers waren verdwenen en de politie ging op zoek naar hen. Nog geen half uur later werd een vechtpartij in dezelfde zaak gemeld. Bleek dat de betrokkenen terug gekomen waren en aanzienlijke vernielingen aan het interieur hadden aangebracht. De vernielingen waren in een razend snel tempo gepleegd, waarna de verdachten de Turfstraat in vluchtten. Een klant raakte bij dit incident lichtgewond.

Met een goed signalement ging de politie op zoek naar de verdachten. Twee van hen werden door een tip aangetroffen op de Rozengracht. Zij hadden zich verstopt. Zij zijn aangehouden en ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in en vraagt getuigen van de incidenten contact met de politie Zutphen op te nemen via 0900 - 8844.

|     |Zutphen - brand in woning                                 |
Een 46-jarige bewoner van de Haesebroeckstraat in Zutphen is vrijdagmiddag 14 maart ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had rook binnen gekregen bij een brand in zijn keuken.

De man had rond 15.00 uur een pannetje olie op het vuur staan om frites te bakken. Hij vergat dit en de vlam sloeg in de pan. De bewoner was door buren uit huis gehaald. De brandweer en ambulance werden gealarmeerd en de bewoner is naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer hoefde nagenoeg niet op te treden. Er ontstond rook- en roetschade in de keuken.

|     |Nijbroek - brand door laswerkzaamheden                    |
Laswerkzaamheden hebben vrijdag 14 maart voor een brand in een schuur aan de Veluwsedijk in Nijbroek gezorgd. De schuur brandde volledig uit.

De 25-jarige bewoner was rond 16.10 uur in een schuur met laswerkzaamheden onder zijn auto bezig. Plotseling vatte het portier vlam en even later de zitting van de stoel. Zeer snel stond ook de rest van de schuur in brand en voor de komst van de brandweer heeft hij met zijn vader nog wat spullen uit de schuur kunnen halen. De schuur brandde volledig uit en ook de auto is ten prooi gevallen aan de vlammen.

|     |Wilp - diefstal auto na inbraak                           |
Bij een inbraak in een woning aan de Kerkstraat in Wilp zijn vrijdagavond 14 maart niet alleen een tv en sieraden gestolen; de dieven namen ook de blauwe Alfa Romeo mee.

De inbraak is tussen 19.00 en 20.15 uur gepleegd en het is nog niet duidelijk hoe de dieven binnen zijn gekomen. Naast onder meer de tv en sieraden troffen de dieven ook de sleutels van de auto aan die op de oprit stond. Zij namen deze blauwe Alfa Romeo met het kenteken 44-RZ-HS ook mee. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd en de politie is een onderzoek gestart. Eventuele getuigen wordt verzocht de politie te bellen via 0900 - 8844.

Einde berichten

telefoon 055 - 5486052

---- --