Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

15/3/2008 - Burgemeester Strous Cultuurprijs.

Op vrijdagavond 14 maart is de Burgemeester Strous Cultuurprijs, onder grote belangstelling, voor de tweede keer in het gemeentehuis van Voerendaal uitgereikt.

Tijdens een uitgebreid programma, brengen genomineerden en andere Voerendaalse cultuurmakers kwalitatief hoogstaand werk ten uitvoer. Oud-burgemeester Strous, burgemeester Akkermans en wethouder Bressers reiken aan de winnaars de prijzen uit.

In de categorie Individuen is Hub Stassen winnaar. Hub Stassen is sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw actief binnen de buutterednerswereld. Met de buutten "De Bokser" en "De Chirurg" werd hij in 1998 en 2002 Groot Limburgs Kampioen. Carnavalsvereniging de Kaatboere is niet voor niets trots op dit prominente lid.

Toneelvereniging St. Laurentius is winnaar in de categorie Groepen/Verenigingen. De aanmoedigingsprijs, een nieuw toegevoegd element, is verrassend, maar tot ieders genoegen, toegekend aan het Senioren Orkest Voerendaal.

De prijzen bestaan uit 2 sculpturen en een penning (aanmoedigingsprijs) van de hand van de Vaalser kunstenaar Jef Wishaupt.