Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout, 15 maart 2008

OOSTERHOUT NB, 15 maart 2008

Ex aangehouden voor bedreiging

WERKENDAM: Een 39-jarige inwoner van Werkendam is vrijdagavond door de politie aangehouden voor bedreiging van zijn ex-vrouw. De man is al meerdere malen aangehouden voor dit soort zaken en is in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan. Het incident had plaats bij de woning van de vrouw in Werkendam.

19-jarige woninginbreker aangehouden

KAATSHEUVEL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Oudevaert. Een getuige had een en andere zagen gebeuren en belde de politie. Het kenteken van de auto waarin de verdachten waren weggereden was genoteerd waarna de politie een onderzoek instelde. De politei trof de auto later die nacht aan bij de woning van de verdachte. Na toestemming voor aanhouding van de officier van justitie kon zaterdagochtend een 19-jarige inwoner van Kaatsheuvel worden aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld.

Rijbewijs ingevorderd na rijden met drank op

DONGEN: Een 23-jarige inwoner van Dongen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie gecontroleerd op de Minister Aalberselaan voor het rijden onder invloed van alcohol.
Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive).

Bij een ademtest blies de man 645 ug/l waar 220 ug/l het maximum toegestane limiet is. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. De officier van justitie bepaalt wanneer en of de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst