PvdA Rotterdam


Schouw in Delfshaven groot succes

Za 15 Mrt 2008 - Redactie
Schouw in Delfshaven groot succes

Op zaterdag 15 maart 2008 trok de PvdA de deelgemeente Delfshaven in. De PvdA was in Delfshaven om de buitenruimte aan een kritische blik bloot te stellen. De PvdA wil een schone, mooie en veilige stad. Om dat streven te onderstrepen trokken de gemeentelijke PvdA-fractie die dag samen met de fractie uit Delfshaven op. De schouw werd geleid door Marco Heijmen, gemeenteraadslid en woordvoerder buitenruimte. Heijmen woont zelf ook al vele jaren in Delfshaven. De PvdA heeft bij de afgelopen stedelijke begrotingsbehandeling 30 miljoen euro weten vrij te maken voor het opknappen van de buitenruimte. Marco Heijmen: "Nu is het zorg dat dit geld ook besteed wordt aan iets wat de mensen zelf willen en belangrijk vinden.

Voor deze dag waren naast partijleden expliciet ook gewone buurtbewoners uitgenodigd. "Deze mensen weten immers zelf het beste waar het aan schort in hun straat en buurt," aldus Heijmen. Na een oppeppend praatje in wijkgebouw Spiekman op het P.C. Hooftplein in Delfshaven verspreidde de groep van veertig mensen zich over de wijken om na een aantal uren weer bijelkaar terug te keren voor een korte evaluatie in cafe Soif aan de Mathenesserdijk.
Ergernissen genoeg, dat bleek. Verzakte straten bleken het grootste probleem, ook hondenpoep op straat en verrommeling van de buitenruimte kwam vaak voor. Heijmen: "In sommige straten staat wel 3 verschillende soorten prullenbakken en fietsenrekken varierend van chroomkleurig tot donkergroen en dat terwijl er in sommige winkelstraten helemaal geen enkel fietsenrek te bekennen is." Graffiti en wrakfietsen zijn ook een veelvoorkomend probleem. "Zoiets haalt een hele straat naar beneden, mensen krijgen er een onveilig gevoel van," zegt Heijmen.

De komende dagen worden alle op- en aanmerkingen gebundeld tot een verslag en later wordt er een boekje met foto's van gemaakt dat aan de deelraad en het dagelijks bestuur van Delfshaven zal worden aangeboden.