Ingezonden persbericht


Camerata Brasileira presenteert nieuw album 'Noves Fora'

Deze week bracht het Braziliaanse Latin Jazz kwartet Camerata Brasileira hun album "Noves Fora" uit op de Nederlandse en Belgische markt. Het album is als digitale download te verkrijgen via de LegalDownload website en de affiliates van dit webportal. Vanuit Porto Alegre, in het zuiden van Brazilië, houdt Camerata Brasileira zich bezig met onderzoek naar de Braziliaanse instrumentale muziek om op basis hiervan tot nieuwe composities en arrangementen te komen die zij middels optredens, recitals en culturele projecten overal ten gehoren brengen.

De groep formeerde zich in 2001 met als doel de onvervalsde Braziliaanse muzieksoort 'Choro' geheel te ontcijferen en op het podium uit te voeren en - door middel van het toevoegen van een moderner, geraffineerder karakter - een bespiegeling te geven van de werken van componisten als Tom Jobim, Jacob do Bandolim, Chico Buarque, Pixinguinha en Villa-Lobos. Rijker geworden door deze kennis van de muziek ging de groep steeds meer over tot het arranegeren en uitvoeren van vele hedendaagse composities van eigen hand.

Tijdens het Carnaval van 2006, onder de indruk geraakt van de noord-oost Braziliaanse muziek cultuur - zoals de mangue beat, maracuta en frevo, besloot Camarata Brasileira de CD 'Noves Fora' (Uit negen) op te nemen ter viering van de vriendschap en de culturele brug tussen het zuiden en noord-oosten van Brazilië. De CD werd in eerste instantie in Cuba en Brazilië uitgebracht tijdens de Xi Cubadisco, het belangrijkste Cubaanse muziek festival.

Choro, jazz, samba, baião, rock 'n' roll, experimentele muziek, mutaties, psychedelische muziek, improvisatie, post-modernisme, de klassieken, het hedendaagse, traditie, zondigen, Pixinguinha, Hermeto, Piazzolla, Baden, Villa-Lobos, stemmen, muziek instrumenten en zoveel andere trends. degene die probeert de muziek van Camerata Brasileira een label op te plakken zal mogelijk een beetje van alles als hierboven omschreven in de muziek herkennen - maar misschien ook wel juist niets van dit alles.

Met een absoluut non-conformistische benadering werkt het Zuid-Braziliaanse kwartet aan een expansie van de esthetische limieten, uitdagende concepten en vooroordelen binnen de traditionele Braziliaanse muziek met gebruikmaking van zowel bestaand materiaal als eigen bewerkingen, die met grote vrijheid en artistieke liefde worden geïnterpreteerd resulterend in nieuwe hybride, intrigerende en provocatieve werken waar geen bepaald label aan valt te plakken maar die wel een steeds grotere schare liefhebbers aan zich bindt.

Camerata Brasileira wordt gevormd door Edgar Araujo (drums en percussie), Moysés Lopes (acoustisch gitaar), Rafael Ferrari (mandoline) and Rodrigo Siervo (saxofoon en fluit).

Camerata Brasileira
Noves Fora
Label: Mouta Music

Track List:

1. Berimbau

2. Assanhado

3. Tumaraca

4. Pra Voces

5. Farranos no Frevo

6. Hermeteando

7. Cochichando

8. Noves For a

9. Tumaraca Remix

TheMusicReps
Lisdoddelaan 19
4143 VG Leerdam
The Netherlands
Tel: +31-345-848405
Mobile: +31-650-603430

http://www.themusicreps.com http://www.myspace.com/themusicreps

---- --