Ingezonden persbericht


Zuid-Holland heeft eerste wijnkoningin

Persbericht

Zaterdag 15 maart is Sanne Visser (nicht van Lucie Visser, Miss Holland 1976) door de heer Marnix Trouwborst, wethouder en loco-burgemeester van Bernisse, gekroond tot de eerste wijnkoningin van Zuid-Holland. De kroning vond plaats in de Orangerie van Wijngaard Domein de Vier Ambachten te Simonshaven. Fred Lorsheijd, eigenaar van de jubilerende 30-jarige wijngaard, haalt niet alleen een aloude traditie van wijnkoningin binnen de grenzen van Zuid-Holland, maar vestigt hiermee ook de aandacht op de snel groeiende Nederlandse wijnbouw.

Sanne Visser (Susanne Charlotte geb.1-3-1991) uit Voorburg zit op de havo, heeft 12 jaar balletervaring en gaat wekelijks naar de circusschool jeugd in Zoetermeer. Ze is dol op fotografie en ambieert een carrière als fotomodel. Als wijnkoningin maakt ze hierin een serieuze opstap. Haar naam is inmiddels ook verbonden aan een rij Nederlandse druiven op de wijngaard.

De eerste officiële handeling van wijnkoningin Sanne Visser is op 2e paasdag tijdens het evenement 'Voorjaar in de wijngaard'. Op dit gratis toegankelijke evenement kunnen kinderen van 11.00 tot 16.00 uur in de wijngaard meedoen aan een eierenspeurtocht en de volwassenen proeven van heerlijke Nederlandse wijnen en likeuren. Om 12.00 uur plant wijnkoningin Sanne officieel een 'koninklijke' boom, een appelboom van het oude Engelse ras "Queen" waarvan de vruchten gebruikt gaan worden voor de Kalphados (calvados) van Domein de Vier Ambachten.