International Whisky Festival Eindhoven


Het (!) Whisky evenement van Zuid-Nederland

EINDHOVEN, 20080219 -- In de Business Lounge van het Philips Stadion in Eindhoven vindt op zaterdag 15 maart 2008 het International Whisky Festival Brabant ofwel Whisky Live Brabant plaats. Na de succesvolle start in 2007 heeft nu ook Zuid-Nederland een volwaardig Whisky Festival. Inlichtingen en entreekaarten via www.whiskyfestival.nl Telefonisch op 0118 - 441 777 en 071 - 331 3310 of aan de kassa tijdens het festival.

Op zaterdag 15 maart 2008 zijn er in de Business Lounge van het Philips Stadion meer dan 300 (Malt) Whisky's bijeen gebracht. Niet alleen uit Schotland, Ierland en de Verenigde Staten, maar ook uit landen als Japan, Canada, Australië, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en India.
Ook de inmiddels 3 Nederlandse whisky's zullen er te proeven zijn.

De bezoeker ontvangt bij binnenkomst een festival tasting glas en kan dit naar zijn - of haar keuze bij de stands laten vullen. Dit biedt de mogelijkheid kennis te maken met de grote variëteit aan whisky's en men komt er proefondervindelijk achter welke whisky de voorkeur heeft.

In enkele aparte Masterclasses geven bekende whisky kenners nosings and tastings en vertellen zij de geheimen van een aantal speciale whisky's, die vanzelfsprekend ook geproefd worden.

De meeste whisky's kan men proeven zonder extra Drams te hoeven betalen. Voor de zeer zeldzame whisky's wordt een bescheiden bijbetaling gevraagd door middel van de Dram, het eigen festival geld dat al vanaf 2001 wordt gebruikt tijdens het International Whisky Festival Leiden. (1 dram = 1 euro) Deze Drams zijn te koop op het festival. Dram is ook het Schotse woord voor een borrel. Sinds kort weten we dat de Dram ook officieel Armeens geld is.

Er zijn volop watercoolers aanwezig om de glazen te spoelen, de smaak te neutraliseren en het vochtgehalte in uw lichaam op peil te houden.

Naast de verschillende whisky importeurs zijn er ook enkele stands met whiskyboeken, de International Whisky Society en Lifestyle stands.

Er is een Whisky cocktailbar die wordt bemand door de Nederlandse Bartenders Club die tijdens de 2 sessies whiskycocktails zal maken, die men tegen een kleine vergoeding in de vorm van drams zal kunnen proeven .

Entree prijs: ¤ 40,00 per persoon. (Toegang is voor personen boven 18 jaar).
Inclusief Whisky tasting glas, consumptiebonnen voor een luxe broodje en koffie en programmaboekje

Openingstijden: Zaterdag 15 maart 13.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 23.00 uur

Inlichtingen en entreekaarten via www.whiskyfestival.nl Telefonisch 0118 - 441777 en 071 - 331 3310 of aan de kassa tijdens het festival.