Passieconcert 15 maart Cappella Breda Lambertuskerk te Wouw


Passieconcert Cappella Breda en Heliosensemble Lambertuskerk Wouw

WOUW, 20080229 -- Een schitterend evenement als opmaat voor de Goede Week Thema: Nach dir Herr, verlanget mich, Bach Cantate 150

Zaterdag 15 maart 20.00 uur Passieconcert in de Lambertuskerk te Wouw
Bach Cantate 150 door Cappella Breda o.l.v. dirigent/componist Daan Manneke

Het Passieconcert is al enkele jaren een traditie in de Lambertuskerk te Wouw op de zaterdagavond vóór Palmzondag. Het is voor iedereen een schitterend evenement als opmaat voor de Goede Week in de hele regio.
De muziek gaat fantastisch klinken in de Lambertuskerk met zijn bijzondere sfeer.
Cappella Breda is een kamerkoor met een vaste kern van 24 zangers. Voor specifieke projecten wordt deze kern uitgebreid. In de loop van haar bestaan - het koor is in 1976 door Daan Manneke opgericht - heeft Cappella Breda zich geprofileerd met "grensverleggende " programma 's. Het koor is ook letterlijk over de grens geweest, naar o.a. Bologna, Barcelona en meest recentelijk in 2006, naar Parijs voor concerten in de St. Sulpice en La Madeleine. Cappella Breda is een graag gehoorde gast op festivals en podia voor zowel oude als eigentijdse muziek.
Het Helios Ensemble is in 1991 opgericht door de hoboïst Wolfgang Lange en de fluitiste Judith Glasbeek. Het ensemble beheerst een breed repertoire van barokmuziek tot hedendaagse werken. De bezetting is flexibel: van trio tot (kamer)orkest. Helios initieert eigen producties, maar treedt ook op als begeleidingsorkest bij het uitvoeren van o.a. oratoria.
Daan Manneke (1939) studeerde orgel en compositie aan de conservatoria van Tilburg, Brussel en Amsterdam. Hij rondde zijn studie compositie af bij Ton de Leeuw in 1972 met de Prijs voor Compositie. Daan Manneke is sedert 1972 docent aan het Conservatorium van Amsterdam voor analyse van de eigentijdse muziek en sinds 1985 tevens voor het hoofdvak compositie. Decennialang coachte en leidde hij binnen- en buitenlandse jonge componisten op.
Tijn van Eijk studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en behaalde het einddiploma solospel Piano, Orgel en Klavecimbel. Hij kreeg o.a. les van Anton Heiler (Wenen) en Gustav Leonhardt (Amsterdam).Hij gaf talloze orgelconcerten in binnen- en buitenland.
Thema: Nach dir Herr, verlanget mich. Naar u Heer, gaat mijn verlangen.
Koraalcantate Nach dir Herr, verlanget mich BWV 150 van J.S.Bach met solisten uit het koor.
Johann Christoph Bach's motet Ich lasse dich nicht.
Dietrich Buxtehude, twee motetten Herzlich lieb hab ich dich, o Herr en Gott hilf mir.
De Lambertuskerk kerk is open vanaf 19.30 uur. Entree is 8,00 inclusief tekstboekje
Organisatie Stichting Orgelfonds Wouw - Lambertuskerk
Secretariaat: Sjef van Delft, Landeweel 22. 4724 CW Wouw tel: 0165 30 18 11
Zie ook: www.indenwouwdfluit.nl





Koor Cappella Breda zaterdag 15 maart aanvang 20.00 uur
Programma Bach Cantate 150 met orkest en solisten


Jan en Loes Walraven van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw
00 31 (0)165 30 18 39
e-mail: info@indenwouwdfluit.nl
website: www.indenwouwdfluit.nl





Jan Walraven