Demonstratie voor behoud van Ziekenhuis Hilversum


Zaterdag 15 maart, met onder andere een optreden van Bob Fosko

HILVERSUM, 20080310 -- Het comité Handen af van ons Ziekenhuis organiseert op zaterdag 15 maart een grote demonstratie voor het behoud van fatsoenlijke zorg in Hilversum. 14.500 Hilversummers hebben inmiddels hun handtekening gezet om de plannen van Tergooi Ziekenhuizen om belangrijke onderdelen van ons ziekenhuis naar Blaricum te verhuizen, tegen te houden. Hilversum en omliggende plaatsen , in totaal 125.000 mensen, kunnen 's avonds en in het weekend niet zonder apotheek, huisartsenpost, ziekenhuis en eerste hulp!

De afgelopen week heeft het comité al duizenden flyers verspreid in Hilversum, Baarn en Wijdemeren om mensen op te roepen om op zaterdag 15 maart om 12.00 uur naar de demonstratie voor de deur van Ziekenhuis Hilversum te komen. De flyers worden huis-aan-huis verspreid en uitgedeeld in winkelcentra en op markten. Dat levert voornamelijk positieve reacties op, veel mensen zeggen toe om te komen. Ook de komende week zullen nog vele duizenden flyers verspreid worden waarin mensen worden opgeroepen om te komen. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat we kunnen reken op de komst van de Soepexpres, een 11 meter lang kunstwerk van waaruit de beroemde SP Tomatensoep wordt uitgedeeld.

Bob Fosko, zanger van vele actieliederen, zal er ook zijn en tijdens de bijeenkomst een optreden verzorgen!

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Tergooi Ziekenhuizen, mevr. Claudia Zuiderwijk zal rond 13.00 uur de 14.500 handtekeningen die inmiddels zijn opgehaald tegen de plannen, in ontvangst komen nemen.





SP Hilversum