Zaterdag 15 maart: Landelijke Open Dag van de Zorg


ZOETERMEER, 20080311 -- Zorgorganisaties in heel Nederland openen op zaterdag 15 maart 2008 hun deuren voor het publiek tijdens de landelijke Open Dag van de Zorg. Belangstellenden zijn van harte welkom. Zij krijgen een kijkje achter de schermen van onder meer het ziekenhuis, de thuiszorg, de ouderenzorg, de geestelijke gezondheidszorg of de gehandicaptenzorg. De open dag wordt georganiseerd door regionale arbeidsmarktorganisaties voor de zorg.

Voor iedereen
De Open Dag van de Zorg is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met de zorg. Wie informatie wil over het zorgaanbod is van harte welkom. Maar ook wie meer wil weten over vrijwilligerswerk of een opleiding of een baan in de zorgsector, kan op deze dag bij de zorginstellingen terecht. Tenslotte is er volop werk in deze sector!

Zelf doen
Veel instellingen zijn niet alleen open voor publiek, ze organiseren ook leuke activiteiten. Nieuwsgierig hoe bloedonderzoek in zijn werk gaat in het laboratorium van het ziekenhuis? Zin om een vriendin met een tillift omhoog te takelen? Loop dan op 15 maart eens binnen bij een zorginstelling. Behoefte aan meer actie? Sommige zorgcentra hebben een hindernisparcours uitgezet. Pak een rolstoel rijd hem uit! Dat valt nog niet mee...

Aan het werk?
Naast alle demonstraties en rondleidingen worden alle vragen beantwoord over opleidingen of werken in de zorg. Voor wie aan de slag wil in de zorg of een stageplaats zoekt, is het bezoeken van instellingen tijdens de open dag beslist een slim idee. Veel instellingen werven actief nieuwe medewerkers en stagiairs tijdens de open dag en geven veel informatie over openstaande vacatures en de sollicitatieprocedure.

Check de sites
Let op: niet élke locatie is open en ook de openingstijden verschillen. Bezoekers zijn bij de meeste instellingen overdag welkom. Geen zin om voor een dichte deur te staan? Bekijk dan welke instellingen open zijn op www.werkinzorgenwelzijn.nl of www.gobnet.nl.

De website Werkinzorgenwelzijn.nl is mogelijk gemaakt door Stichting RegioPlus. Stichting RegioPlus is het samenwerkingsverband van alle regionale arbeidsmarktorganisaties voor de zorg. Werkinzorgenwelzijn.nl geeft een actueel landelijk overzicht van vacatures en activiteiten als de Open Dag van de Zorg.





Stichting RegioPlus