Wijzonol Rhesus Racing maakt zich op voor seizoen 2008


NL, 20080315 -- Wijzonol Rhesus Racing heeft grote ambities. De autoraceformatie uit Apeldoorn is dit jaar in maar liefst twee merkencups actief. Naast de vertrouwde Dunlop SportMaxx Clio Cup komt Wijzonol Rhesus Racing dit seizoen ook uit in de Formido Swift Cup.

Addie van de Ven was vorig jaar al actief voor het Wijzonol Rhesus Racing Team. Hij krijgt versterking in de vorm van de ervaren Paul Vahstal. Zij vormen een geducht duo in de Renault Clio Cup. Jeroen den Boer (20 jaar) en Alexander Keijzers (20 jaar) zijn aangetrokken voor de Suzuki Swift Cup. Tevens verwelkomt de equipe naast hoofdsponsor Wijzonol Bouwverven BV, de nieuwe co-sponsor; de Galaxy Group uit Almere.

Teammanager André Kool ziet met genoegen uit naar het nieuwe, voor Wijzonol Rhesus Racing erg drukke seizoen. "Met de uitbreiding van het team liggen er volop nieuwe kansen. We leggen dit jaar de lat dan ook nog hoger", aldus Kool. "In de Clio Cup willen we in de topdrie eindigen. In de Suzuki Swift Cup richten we ons op een plaats in de topvijf."

Ambities die niet uit de lucht zijn komen vallen, want Wijzonol Rhesus Racing kende vorig jaar een meer dan uitstekend debuutjaar in de Renault Clio Cup. De equipe was meteen goed voor podiumplaatsen tijdens races in het voorprogramma van de Masters F3, de Trophy of the Dunes en de A1 Grand Prix.

Ook voor komend seizoen rekent Kool op aansprekende resultaten. "We hebben de smaak te pakken. We gaan er weer voor", aldus Kool. Dat uit zich alleen al in de entourage van het team. Die is nog groter dan het afgelopen seizoen. "Rhesus Racing, Wijzonol Bouwverven en de Galaxy Group gaan dit seizoen nog meer gasten en relaties uitnodigen dan we vorig jaar al deden. Daarom zullen we een twee keer zo grote hospitality inrichten."

Omdat de Suzuki Swift Cup net als de Renault Clio Cup deel uitmaakt van het Dutch Power Pack rijden de vier coureurs van Wijzonol Rhesus Racing het hele seizoen tijdens hetzelfde raceweekend op hetzelfde circuit. "Daardoor zien onze gasten en relaties ook nog eens dubbel zo vaak een auto in de Wijzonol-kleuren voorbij komen."

Kool is zeer te spreken over de enorme mogelijkheden die het team heeft dankzij zijn trouwe sponsoren. "Wijzonol is een superenthousiaste hoofdsponsor, die ook dit jaar weer bereid is het team te ondersteunen. Wijzonol heeft bovendien nog een aantal leuke verrassingen in petto. Verder zijn we co-sponsor Galaxy Group heel dankbaar dat zij het mogelijk gemaakt hebben dat we dit seizoen ook in de Suzuki Swift Cup kunnen uitkomen. Het wordt voor Galaxy het eerste jaar in de autosport. Het bedrijf is al heel enthousiast in de voorbereidingen."

Het seizoen van het Wijzonol Rhesus Racing Team start tijdens de Paasraces (24 maart) op het Circuitpark Zandvoort en de equipe is actief in de Formido Swift Cup en de SportMaxx Clio Cup.





Ingezonden persbericht