Datum: 20080315 Titel: Een schoner Nederland begint in de Gemeente Waalwijk Arnold zegt: Gemeente Waalwijk, index Titelbalk gaf: gemeente waalwijk (Landelijke Opschoondag 15 maart 2008)

Gemeente Waalwijk Landelijke Opschoondag 15 maart 2008

Een schoner Nederland begint in de Gemeente Waalwijk

Iedereen ergert zich wel eens aan zwerfafval. Geen wonder: rondslingerende rommel verslechtert je leefomgeving én vervuilt het milieu. Hoog tijd voor een nationaal zwerfafvaloffensief! Op 10 maart start de Week van Nederland Schoon, die wordt afgesloten met de Landelijke Opschoondag op zaterdag 15 maart. In Waspik steken op deze dag tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen. Maar er is nog veel meer hulp nodig!

Actie in Waspik
Het Platform Waspik organiseert in samenwerking met de Gemeente Waalwijk op zaterdag 15 maart de Opschoondag Waspik. Op een tiental plekken gaan die ochtend vrijwilligers aan de slag om zwerfafval op te ruimen.

Vrijwilligers in Waspik gezocht!
Op 15 maart wordt er om 9.30 uur vanuit het Sportcentrum Waspik aan de Wilhelminastraat 2 gestart. Daar wordt de taakverdeling bekendgemaakt, het schoonmaakmateriaal (vuilniszakken en handschoenen) uitgedeeld en de groepen meegenomen naar de op te ruimen gebieden. Rond 12.00 uur is de schoonmaakactie afgelopen en staat er in de sporthal voor alle vrijwilligers koffie en thee met iets lekkers klaar. Om de Opschoondag in Waspik tot een succes te maken, zijn nog veel meer vrijwilligers nodig. Wilt u meehelpen? Voor meer informatie over het programma in Waspik of om u aan te melden kunt u terecht bij Henk Kools van Platform Waspik (0416 314 026).

Landelijke Opschoondag in Waalwijk of Sprang-Capelle? Woont u in Waalwijk of Sprang-Capelle en wilt u ook het zwerfafval in uw wijk of stad aanpakken? De gemeente roept inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties op om zich bij de gemeente aan te sluiten en op deze dag hun eigen opschoonactie te houden. De gemeente stelt daarvoor materialen als vuilniszakken en handschoenen beschikbaar. Ook zorgt de gemeente voor het afvoeren van het verzamelde afval. Wilt u een schoonmaakactie in uw omgeving opzetten? Neem dan contact op met Rens Hoffmann (rhoffmann@waalwijk.nl of 0416 683 873).

Alle vrijwilligers hopen samen met de Gemeente Waalwijk op een succesvolle Landelijke Opschoondag. Dus meld u nu aan en zorg samen voor een opgeruimde gemeente!

Publicatie datum 15-02-2008